Lidovecký expert varuje: ČSSD připravila pro ekonomiku nebezpečný koktejl

27.08.2013 18:25

Česká ekonomika míří ode zdi ke zdi. Myslí si to alespoň místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka, jenž se do povědomí veřejnosti dostal např. díky kritice projektu sKaret. Pravice nezvyšovala několik let minimální mzdu a levice to teď chce bleskově dohnat. Oboje je podle místopředsedy lidovců špatně.

Lidovecký expert varuje: ČSSD připravila pro ekonomiku nebezpečný koktejl
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

„Osobně bych se spíše snažil vytvářet pozitivní a předvídatelnou náladu u firem a živnostníků, zajistil bych stabilní legislativní a daňové prostředí a zaměřil bych se na boj proti daňovým únikům. Již dnes stát při současné úrovni zdanění není schopen tyto daně vybrat. Stát dnes ročně kvůli daňovým únikům přichází podle odhadů o 25 až 30 miliard korun. Z toho deset až 15 miliard činí daňové úniky související s daní z přidané hodnoty a pět až osm miliard s podvody kolem pohonných hmot,“ vypočítává stranický expert body, na které je třeba se zaměřit.

Přidává jedno varování. Jestliže pravicové strany v podobě ODS a TOP 09 škrtily české domácnosti skrze zvyšování DPH, ČSSD se připravuje k zadušení živnostníků a firem. Místopředseda lidovců se zvyšováním minimální mzdy souhlasí, občané by měli mít zajištěnu základní mzdu k důstojnému žití, ale ČSSD podle jeho názoru chystá příliš radikální krok, když plánuje navýšení minimální mzdy do roku 2018. To neúměrně zatíží firmy, a česká ekonomika se tak bude pohybovat z extrému do extrému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…