Lidovecký politik se rozjel: Hnědý Konvička. Vraždící monstra? Jen zlomek muslimů. Stojíme před zásadní volbou

23.12.2015 13:39

Studentský předák, který protestoval proti účasti komunistů v koalici v Jihočeském kraji, a šéf jihočeských mladých lidovců Šimon Heller se na svém blogu na Aktuálně.cz vyjádřil k hnutí Blok proti islámu Martina Konvičky.

Lidovecký politik se rozjel: Hnědý Konvička. Vraždící monstra? Jen zlomek muslimů. Stojíme před zásadní volbou
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

Značná část naší společnosti se podle Hellera začíná radikalizovat. Výsledkem toho je podle něj hnědé hnutí kolem Martina Konvičky. „Asi nemá smysl rozebírat cíle této iniciativy. Zkrátka a jednoduše, buď se naše společnost bude držet evropských demokratických tradic, kdy dáváme každému člověku prostor ke svobodnému vyznání, anebo uděláme opak,“ řekl.

Jak Heller následně uvedl, hnědé hnutí kolem Konvičky legitimizoval prezident Miloš Zeman, když vystoupil na Albertově v den státního svátku 17. listopadu právě vedle Konvičky. 

„Příznivci hnědé iniciativy tvrdí, že islám je zdrojem problémů nejen v naší společnosti. Když pominu fakt, že drtivá většina příznivců této iniciativy si plete islám (náboženství) a islamismus (politický směr), je dobré se podívat do historie. Za posledních 100 let najdeme nemálo příkladů, kdy frustrace a nespokojenost společnosti byla překrývána umělými problémy. Za největší průšvihy pak lze považovat dvě genocidy, a to systematické vyvražďování Arménů Turky a asi známější holocaust,“ píše Heller. 

Původní text ZDE.

Podle mladého lidovce je mezi 1,6 miliardou muslimů jen naprosto zanedbatelný zlomek vraždících monster. „Zrůdné události v Paříži bohužel přilily olej do ohně a výsledně pomohly naší společnosti se dále radikalizovat. Uvědomme si ale, že to, co tzv. Islámskému státu na Evropě vadí, není jen křesťansko-demokratická tradice, ale hlavně ona svoboda. Ta je totiž s tzv. Islámským státem naprosto neslučitelná. Zatím se jeví, a to bohudík, že vojensky tzv. Islámský stát nemá příliš mnoho šancí uskutečnit svoje celosvětové vize. Bohužel má velkou šanci změnit naše myšlení a vzít nám svobodu, jednu z nejdůležitějších lidských hodnot,“ podotýká Heller. Zároveň však dodává, že Islámský stát si v současné době velmi dobře uvědomuje, že za současné konstelace nemá příliš velkou šanci na úspěch. 

„Jeho prakticky jedinou šancí je sjednotit oněch 1,6 miliardy muslimů, kteří v drtivé většině dnes stojí proti němu. A každé sjednocení má největší šanci na úspěch, když je společný nepřítel. A to je právě snahou tzv. Islámského státu, poštvat západní křesťanské země proti všem muslimům. Proto atentáty v Paříži. Jejich primárním cílem nebylo zabíjet, ale změnit myšlení západních států a skrze vyvolanou nenávist k muslimům, je výsledně sjednotit,“ hodnotí Heller problém.

Před Českou republikou podle něj nyní stojí zásadní úkol – rozhodnutí, zda bude inklinovat spíše k Německu, nebo k Maďarsku, k stavění bariér, nebo k jejich odstraňování. „Braňme se nebezpečným fundamentalistům a radikálům, mezi které nepochybně patří i Martin Konvička. Drtivá většina muslimů totiž nechce likvidovat lidi s jiným vyznáním a jinými názory,“ uzavírá Heller.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…