Lidový humor: Babiš je kokot. A kdo ho volil, ten...

10.10.2016 11:20

Krátce po skončení voleb se na internetu objevila řada legrácek namířených proti lídrovi hnutí ANO a ministru financí Andreji Babišovi.

Lidový humor: Babiš je kokot. A kdo ho volil, ten...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Například hospůdka nacházející se ve čtvrté pražské části má na tabuli, na které je křídou vyvedený jídelníček, výrazně velkými písmeny napsáno: „Kdo volil Babiše, pivo za 79,90!“

Hospoda U Zlatého jelena má na tabuli, na které zřejmě jindy bývá napsaný jídelníček, velkými písmeny napsáno „Babiš je čůrák“.

Facebooková skupina „Proti komunistům“ zveřejnila fotografii, na které stojí Babiš se svou partnerkou před volební komisí. Člen volební komise ale nemůže Babiše v seznamu voličů najít. „Bábovka, Bachor, Baňatý, Brambora, Bůček, Bykoslav... Já vás tu nemám, člověče,“ píše se v bublině přimalované členovi volební komise. Babiš má také přimalovanou bublinu: „Zkuste Bureš.“ Vtipálci tak narážejí na krycí jméno Babiše, které měl údajně jako spolupracovník komunistické StB.

Na Facebooku se také objevila fotografie z hospůdky U Jury, která má na tabuli napsáno „Kdo volil Babiše, pivo 69,90 Kč“.

Uživatel Facebooku Jakub Studecký vyvěsil na svém profilu fotomontáž nadepsanou „Pražský hrad můžem prodat třeba Číňanům. Už ho nepotřebujeme. Ať žije #ČapíHrad“. Fotomontáži vévodí silueta Babišovy farmy Čapí hnízdo, nad níž vlaje prezidentská standarta, která má uprostřed koblihu. Před vchodem do Čapího hnízda, na němž je napsáno „Čapí hrad“, stojí dva přístřešky pro hradní stráž s vojáky hradní stráže. Opodál je stánek s párky v rohlíku, které prodává další příslušník hradní stráže, na stánku se skví velké logo podniku Kostelecké uzeniny, který také patří Andreji Babišovi. Na prostranství před Čapím hnízdem se prochází několik turistů.

Na sociální síti se rovněž objevila fotografie, na které je z koleček suchého salámu složen nápis „Babiš je kokot“.

Uživatelka Facebooku Lenka Benešová pak na sociální síti zveřejnila poupravený slogan: „Kobliháři všech zemí, vyližte si marmeládu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…