Lídr Severočechů: Kraj se zadlužuje. A hejtman Bubeníček měl být tvrdší

02.09.2020 12:36

Lídr kandidátky hnutí Severočeši.cz Petr Pípal by se rád vrátil do krajského zastupitelstva Ústeckého kraje. V minulosti byl zastupitelem a členem komise pro kulturu. Jinak je dlouholetým starostou Dubí na Teplicku. V rozhovoru pro iDnes.cz se nechal slyšet, že hejtman by měl být na své kolegy tvrdší.

Lídr Severočechů: Kraj se zadlužuje. A hejtman Bubeníček měl být tvrdší
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Pípal v rozhovoru mimo jiné hovořil o programu hnutí Severočeši.cz, které nemá podle jeho slov jedno ústřední téma. „Jdeme do voleb s jedním hlavním cílem, a tím je celkové zlepšení života obyvatel našeho kraje. Chceme, aby se lidem v Ústeckém kraji dobře žilo a neodcházeli nám z kraje hlavně mladí, vzdělaní lidé,“ poznamenal Pípal.

Podle jeho slov má kraj celou řadu problémů, které je nutné řešit. „Má nejnižší úroveň vzdělanosti, nejvyšší úroveň nezaměstnanosti, nejvyšší počet sociálně vyloučených lokalit, vysokou míru kriminality, nedostatek kvalitního personálního obsazení ve zdravotnických zařízeních, nízký průměrný plat proti státnímu průměru, a tak mohu pokračovat v těch negativních ‚nej‘. Co je také velice znepokojivé, je růst zadluženosti Ústeckého kraje. Co vidím jako velice negativní trend ve vývoji naší společnosti, je velká rozdělenost celé společnosti a rostoucí nezájem lidí o práci pro společnost,“ sdělil Pípal s tím, že to vnímá do budoucna jako alarmující.

Pípal zároveň uvedl, že hnutí není vyhraněným subjektem, ale jde mu o prosperitu kraje. Současnému vedení pak nejvíce vytýká bezbřehé zadlužování. „Pana hejtmana Oldřicha Bubeníčka si jako osoby vážím. Myslím si ale, že měl být ve své funkci důraznější a tvrdší a některé své politické spolupracovníky v různých nápadech přibrzdit. Ale to je můj názor a samozřejmě vím, že realita politických koalic je vždy o velkých kompromisech,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…