Lídrem KSČM pro komunální volby v Olomouci bude okresní předseda Zima

21.05.2018 21:12

Lídrem KSČM pro komunální volby v Olomouci bude neuvolněný předseda okresního výboru strany Jiří Zima (57). Na druhé místo kandidátní listiny byla zvolena předsedkyně Střediskové rady KSČM v Olomouci a zaměstnankyně SŽDC Liběna Večeřová (51), sdělila dnes ČTK Helena Grofová z tiskového oddělení KSČM.

Lídrem KSČM pro komunální volby v Olomouci bude okresní předseda Zima
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Pořadí na dalších místech kandidátky bude zveřejněno v průběhu měsíce června po schválení ve výkonném výboru OV KSČM v Olomouci,“ uvedla Grofová.

Lídry už pro volby v Olomouci, kde nyní vládne ČSSD spolu s ODS, KDU-ČSL a TOP 09, oznámila řada politických stran a hnutí. Sociální demokracii do komunálních voleb povede primátor a poslanec Antonín Staněk. Lídrem hnutí ANO v Olomouci bude manažer Miroslav Žbánek, který je zároveň kandidátem na primátora.

Jedničkou na kandidátce KDU-ČSL bude náměstek primátora Ladislav Šnevajs. ODS do voleb povede další primátorův náměstek, Martin Major. Česká pirátská strana v podzimních komunálních volbách v Olomouci spojí síly s hnutím STAN. Lídrem společné kandidátky je šestatřicetiletý vysokoškolský učitel a expert na mezinárodní terorismus Hynek Melichar (Piráti). Lídrem nového hnutí Společně je spolumajitel společnosti Arboeko Stanislav Flek.

Komunální volby v Olomouci v roce 2014 vyhrálo hnutí ANO. Druhá byla ČSSD a třetí ODS. V zastupitelstvu mají své zástupce také lidovci, KSČM a TOP 09. Do zastupitelstva se v roce 2014 dostala i nová sdružení Občané pro Olomouc a ProOlomouc. Koalici v Olomouci nakonec vytvořila ČSSD s ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Vítězné ANO zůstalo v opozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…