Londýnský starosta křičí na Camerona. Ten chce zaplavit zemi letáky „pro EU“

16.04.2016 16:03

Do amerického prezidenta Baracka Obamy, který má v příštím týdnu navštívit Velkou Británii, se pustil londýnský starosta Boris Johnson. A to kvůli Obamově názoru, aby Londýn zůstal v Evropské unii. Informaci přinesla zahraniční média.

Londýnský starosta křičí na Camerona. Ten chce zaplavit zemi letáky „pro EU“
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

Johnson Obamův názor považuje za pokrytecký. Samy Spojené státy by se podle Johnsona nikdy o svou suverenitu nedělily. „Považuji za zcela bizarní, že nás o vzdávání se své vlastní suverenity poučují Američané,“ uvedl Johnson, jenž stojí v čele kampaně odpůrců setrvání v EU. 

Obama má přijet do Velké Británie v rámci kampaně před referendem o setrvání země v Evropské unii. To se uskuteční 23. června. Prezident má podle svého poradce Bena Rhodese v Londýně říci, že Spojenému království se povede uvnitř Evropské unie lépe ekonomicky a politicky. V čele tábora hlasujícího pro setrvání země v Evropské unii je premiér David Cameron.

  • Původní text ZDE.

Johnson v souvislosti s kampaní zkritizoval právě Camerona za "vyhození" devíti milionů liber, které vláda použije na zaslání letáčků do každé domácnosti, s výzvou, aby země setrvala v Evropské unii. Píše to server The Guardian.

Premiér leták hájí jako dobře vynaložené peníze, Johnson však kontruje, že jde o taktiku strachu. „Žalostně podcenili tuto zemi a její lid,“ dodal Johnson.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…