Lžete, Marku Bendo. Šéfa Lidových novin naštvaly ošklivosti o Babišovi

28.03.2014 9:02

Šéfredaktora Lidových novin Istvána Léko rozlítilo vyprávění poslance ODS Marka Bendy v televizi. Politik totiž hovořil o tom, proč Andrej Babiš (ANO) koupil noviny. Podle šéfa redakce však zazněly pouze lži a ošklivosti. Bendu jsem měl za slušného politika, tvrdí v LN Léko.

Lžete, Marku Bendo. Šéfa Lidových novin naštvaly ošklivosti o Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Svým článkem István Léko reaguje na úterní vysílání Událostí, komentářů. Právě tam vystoupil poslanec Marek Benda, který vyprávěl o tom, proč Andrej Babiš koupil Mafru. Ta vydává jak MF Dnes, tak Lidové noviny.

„Osobně jsem Bendu měl doposud za slušného politika,“ píše šéfredaktor LN. „Proč najednou tohle?" ptá se Léko, podle kterého je pravda o koupi a stavu novin jinde. „Nikoho z redaktorů LN, kteří následovali bývalého šéfredaktora Dalibora Balšínka do nového projektu, jsem nevyhodil. Naopak, některé jsem dokonce přemlouval, aby zůstali. Všichni odešli dobrovolně,“ píše Léko.

Podle něj za šéfování Balšínka LN výrazně finančně ztrácely. Když přišel do redakce, byla prý silně poddimenzovaná. Nyní, i po příchodu bývalého šéfredaktora Veselina Vačkova do pozice ředitele, náklad LN neklesá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…