Lžete, nastoupila Schillerová na podnikatele, stěžující si na EET. Kontroly jsou prý v pořádku

28.04.2018 14:41

Odpůrci elektronické evidence tržeb z Podnikatelských odborů se snaží vyjednat u ministryně financí v demisi Aleny Schillerové (ANO) zmírnění pokut. Vadí jim například pokuta 15 tisíc korun jednomu trafikantovi kvůli tomu, že jeho prodavačka nevydala účtenku za bonbony Tic Tac. Píše to server Echo24.cz.

Lžete, nastoupila Schillerová na podnikatele, stěžující si na EET. Kontroly jsou prý v pořádku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí v demisi Alena Schillerová

Předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek ke schůzce uvedl, že ví o řadě případů, kdy se při kontrolách EET postupuje přehnaně tvrdě a nezákonně. „Kontrolující úředníci podle nás vytvářejí, často uměle a účelově, takové situace a průběh kontroly, které vedou podnikatele nebo jeho zaměstnance k přestupku,“ sdělil Bábek.

Ministryně financí však podle Bábka odmítá, že by kontroly nebyly v pořádku. Bábek se ale nevzdává, chce připravit další poždavky, předat je Finanční správě a jednat o zmírnění tvrdosti dopadů EET.

Právě případ nevydané účtenky za Tic Tac a následné pokuty pak Schillerová kritizuje. Podle jejích slov Podnikatelské odbory lžou, neboť nemají protokol o kontrole trafikanta, či zkreslily jeho obsah. Server Echo24.cz však informuje o jiném případu, kdy pokutu dostala například i majitelka malého obchodu s oděvy, která zaevidovala platbu a účtenku vystavila až poté, co jí bylo sděleno, že jde o kontrolu. 

Jak následně server poznamenává, z údajů Finanční správy vyplývá, že živnostníci mají dvakrát více pokut než firmy. I proto chce opozice zmírnění zákona, například chtějí, aby se evidence netýkala neplátců DPH. 

  • Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…