Lži a plky! Telička se s elfy tvrdě pustil do Zdechovského

24.04.2019 18:30

S blížícími se volbami do Evropského parlamentu stoupá i nervozita kandidátů. A mezi některými z nich dochází na sociálních sítích k ostrým střetům. Nedávno se do sebe takto pustil lidovec Tomáš Zdechovský a Pavel Telička, zvolený za hnutí ANO, ovšem momentálně vytvářející vlastní formaci nazvanou „Hlas“.

Lži a plky! Telička se s elfy tvrdě pustil do Zdechovského
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Telička

Telička a Zdechovský si invektivy příležitostně vyměňovali po celé volební období, kdy společně seděli ve štrasburských lavicích.

Anketa

Pocítili jste při nákupech v posledních měsících zdražení zemědělských a potravinářských produktů?

98%
2%
hlasovalo: 11414 lidí

Teď ale Pavel Telička vzal kolegu zostra: „Dostávám písemné dotazy, proč nereaguji na zřejmé lži a předvolební PR laděné politické plky českého europoslance, označeného elfy za šiřitele dezinformací,“ napsal na Twitter.

K tomu je třeba dodat, že elfové, podle svého vlastního výkladu dobří skřítci odhalující a posléze trestající zlé internetové trolly, se Teličkovými oblíbenci stali již předtím. Pár dní předtím totiž v rozhovoru pro Seznam zprávy mluvčí českých Elfů Bohumil Kartous odprezentoval některá jména, která prý mezi „trolly“ patří. Kromě klasiky v podobě „několika politiků SPD a jejich asistentů“ padlo i jméno europoslance Tomáše Zdechovského.

„Obrovský cenná je jejich práce a některá zmíněná jména nelze než potvrdit,“ chválil jejich odhalení Telička.

 

 

Zdechovský se proti takovému označení okamžitě ohradil a Seznam byl nucen jeho vyjádření zveřejnit. To ale Teličkovi nezabránilo v tom, aby Zdechovského odhalením českých elfů dál mlátil po hlavě.

A v ráži rovnou přidal, že Zdechovský je „člověk záměrně lhoucí“, a nebo zcela nekompetentní.

 

 

Zdechovský na kolegu zareagoval na svém Facebooku. Důvod Teličkovy hysterie vysvětlil tak, že nemohl nechat bez komentáře Teličkovu internetovou kritiku premiéra Babiše, takže mu připomněl, že se europoslancem a posléze místopředsedou Evropského parlamentu stal jenom díky Andreji Babišovi. A na takové připomínky je prý pan Telička citlivý.

„A reakci si můžete přečíst. Milý Pavle, ach ta paměť,“ pokračoval v komentáři Zdechovský. Pak ještě ironicky dodal, že by kolegovi nechal zahrát písničku „Čo bolí, to prebolí“.

Jeho dojem zjevně sdílela řada twitterových komentátorů, kteří si Teličku za jeho politickou turistiku poměrně ostře dobírali. Úvahy, kolikrát už europoslanec v životě obrátil kabát lapidárně utnul jeden z diskutujících: „Co to kecáte, Telička nikdy kabát neměnil, začal jako bolševik a je stále bolševik. Myslím, ze je krásně čitelnej“.

Telička si následně zkusil vylepšit karmu retweetováním úvah Petra Honzejka, Dariny Vymětalíkové a Pavla Šafra, dokonce podpořil Pochod za nezávislost justice, posměch internetové komunity to ale moc nezmenšilo. Začal tedy sdílet ostré komentáře na debatu, která vše rozpoutala a ve které se Zdechovský utkal s Barborou Bittnerovou, mluvčí Teličkova hnutí Hlas.

„Pan Telička prozřel? To je pro mě novinka. Pamatuji si, jak se před dvěmi lety nechal zvolit za ANO místopředsedou EP. Kdyz chce teď si hrát na pana čistého, proč se své funkce nevzdal ve prospěch kolegyň,“ psal Zdechovský ve zmíněné diskusi.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Za to si vysloužil od Barbory Bittnerové nálož. „Tohle musí být fake profil, ne? Jinak nechápu, jak by mohl europoslanec trpět takovou základní neznalostí fungování EP ,“ setřela Zdechovského. Pak zaperlila, že Telička nebyl zvolen za hnutí ANO, ale za frakci ALDE, ke které náleží v Evropském parlamentu.

 

 

Pak si Bittnerová se Zdechovským vyměnili ještě několik komentářů. Od ostatních diskutujících na Teličkově Twitteru se dozvěděl, že nemá vychování a že by vůbec neměl být poslancem. Také vzkaz, že Teličkovi vyčítá podporu Babiše a sám podporuje Orbána. Ovšem vrcholem byl vzkaz: „Dal jsem si u Vás pane Zdechovský unfollow na LinkedIn i zde. Na shledanou.“

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…