MF: Náměstci Hornochová ani Wagenknecht rezignaci nenabídli

04.03.2015 19:36

Změny na postech náměstků nedávají podle Ministerstva financí smysl. Simona Hornochová ani Lukáš Wagenknecht rezignaci nenabídli. Uvedl to mluvčí ministerstva Radek Ležatka v reakci na informace serveru Echo24.cz. Podle serveru oba náměstci nabídli rezignaci kvůli sporu s ministrem Andrejem Babišem (ANO) ohledně systému elektronických registračních pokladen.

MF: Náměstci Hornochová ani Wagenknecht rezignaci nenabídli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Prý systém neprosazují dostatečně razantně. "Je to samozřejmě lež," řekl Babiš ČTK. Echo24.cz si za svými informacemi stojí, sdělilo vedení redakce.

"Rezignaci jsem nikomu nenabízela a nikdo ji po mne nežádal. Na projektu EET (elektronická evidence tržeb), stejně jako na dalších úkolech souvisejících s daňovou agendou nadále intenzivně pracuji," uvedla Hornochová. Ve stejném duchu se vyjádřil i Lukáš Wagenknecht.

Stojím si za svým, reaguje Balšínek

Podle Ministerstva financí je zpráva serveru Echo24.cz další ze série účelově zavádějících informací. Ministr Babiš kritizoval práci internetového serveru Echo24.cz už v minulosti. Měl pochybnosti o tom, kdo server financuje. Vydavatel Dalibor Balšínek mu sdělil, že 95 procent společnosti vydávající Echo24.cz vlastní on sám, zbývající podíl patří obchodní ředitelce Petře Feřtové. Sám Balšínek již několikrát prohlásil, že provoz vydavatelství Echo Media je financován z úvěru od Jana Klenora, který tak není investorem, ale je věřitelem vydavatelství.

Balšínek v dnešním vyjádření pro ČTK zdůraznil, že si za zveřejněnými informacemi stojí a mají je ověřené. "Zveřejnění není vedeno úmyslem Andreje Babiše poškodit," dodal Balšínek s tím, že o napětí mezi dvěma náměstky a ministrem je informována několik lidí z ministerstva.

Server Echo24.cz dnes s odvoláním na zdroje z ministerstva uvedl, že Babiš kritizoval práci Hornochové a Wagenknechta. Nelíbí se mu prý, že se příprava zavedení systému pokladen podle chorvatského vzoru zdržuje a není jisté, že systém začne fungovat v lednu 2016. S Hornochovou se podle serveru Echo24.cz dostal Babiš do konfliktu kvůli zdržení už v prosinci. Wagenknecht pak prý počátkem února odmítl podepsat dvousettisícovou zakázku pro firmu BDO IT na supervizi budování systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…