Má prosadit pomoc Ukrajině. V USA o něm tvrdí zlé věci

18.04.2024 12:26 | Monitoring

Předseda Sněmovny reprezentantů, dolní komory amerického Kongresu, Mike Johnson oznámil, že na 20. dubna zařadí hlasování o balíčku vojenské pomoci Ukrajině. Server Breitbart tvrdí, že na Johnsona v této věci tlačí lobbisté, kteří mají zájem na pokračování války na Ukrajině. Jeden z někdejších lobbistů je podle serveru dnešním Johnsonovým poradcem.

Má prosadit pomoc Ukrajině. V USA o něm tvrdí zlé věci
Foto: Screen X Mikea Johnsona
Popisek: Předseda Sněmovny reprezentantů Mike Johnson

Dan Ziegler býval lobbistou u firmy Williams & Jensen. A když se stal Mike Johnson šéfem dolní komory Kongresu, vzal si tohoto muže k sobě jako svého hlavního poradce. A server Breitbart tvrdí, že Ziegler a někteří jeho další kolegové mají zájem na pokračování války na Ukrajině. Proto také na Johnsona tlačí, aby Sněmovna reprezentantů po měsících váhání schválila další balík pomoci Ukrajině.

Johnsonův politický ředitel Dan Ziegler byl – až do svého nástupu do kanceláře jako jeho hlavní politický poradce, když Johnson loni získal místo předsedy – lobbistou u firmy Williams & Jensen. Dříve pracoval pro Johnsona a nashromáždil seznam klientů, který zahrnoval několik špičkových společností – z nichž se zdá, že některé mají finanční zájem na tom, aby Kongres předal Ukrajině pomoc,“ uvedl server.

Mezi klienty Zieglera podle serveru patřily farmaceutické korporace, firmy poskytující finanční služby a energetické společnosti. Výrobce léčiv Amgen, Inc., jeden z klientů Zieglera, vydal v roce 2022 po ruské invazi na Ukrajinu prohlášení, že zastavuje veškerou nepodstatnou obchodní činnost v Rusku a že pokračuje ve svém úsilí poskytovat  zdravotnické  služby na Ukrajině.

Breitbart tvrdí, že Johnson v podstatě zradil hnutí Amerika First, neboť je ochoten poskytnout prostředky Ukrajině, Izraeli a Tchaj-wanu, místo aby věnoval peníze na zajištění americké hranice.

Premiér Petr Fiala (ODS) se během návštěvy USA s Johnsonem též setkal a žádal ho, aby se zasadil o poskytnutí pomoci Ukrajině, protože z pohledu EU bude lepší, pokud bude Rusko zastaveno už na Ukrajině, než aby Ukrajina padla a ruský vládce se díval na hranice dalších států.

Server připomněl, že ještě v loňském roce Johnson kritizoval americkou pomoc Ukrajině. Mluvíme o době, kdy Sněmovnu reprezentantů vedla ještě demokratka Nancy Pelosi.  

 A dnes pomoc Ukrajině prosazuje. Takto ho prý změnila až spolupráce se Zieglerem. Breitbart tvrdí, že jeho balíček projde jen ve chvíli, kdy ho podpoří dostatek dnes opozičních demokratů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ani korunu, ani náboj banderovcům. Musíme doufat, že rychlý postup fronty povede k vynucení míru., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefuki , 18.04.2024 14:56:34

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…