Macek: Snažit se zachránit před covidem toho, kdo je těsně před smrtí? Doplatíme na to

22.10.2020 10:24

„Ti, co měli zamřít, už budou mrtví." Doktor Miroslav Macek se vyjádřil k epidemii koronaviru.

Macek: Snažit se zachránit před covidem toho, kdo je těsně před smrtí? Doplatíme na to
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Když před sto lety sužovala svět pandemie španělské chřipky, udeřila na populaci ve třech vlnách. Podle doktora Macka, stomatologa, publicisty a bývalého politika, nastane třetí vlna i u koronaviru, a pak bude mít lidstvo pokoj, protože bude promořeno a z covidu-19 se stane relativně běžné onemocnění.  

Anketa

Podporujete omezení volného pohybu a uzavření obchodů?

68%
32%
hlasovalo: 24314 lidí

„Z historie podobných epidemií vyplývá, že s vysokou pravděpodobností přijde ještě třetí vlna, pak už bude populace dostatečně promořená, ti, co měli zemřít, budou mrtví, covid 19 se stane jen jednou z mnoha virových infekcí, jen následky hysterické nepřiměřené reakce vlád společností, které zapomněly, že smrt je nedílnou součástí života a snažily se každého zachránit, byť byl těsně před smrtí, a to bez ohledu na sekundární a terciální následné oběti, nás budou pronásledovat léta a změní společnost dramaticky k horšímu,“ varoval doktor Macek.

Upozornil také na to, že se koronavirem nakazil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který podle svých vlastních slov dodržuje všechna vládní doporučení v podobě 3R - myje si ruce, nosí roušky a snaží se udržovat rozestupy - a přece se nakazil. To podle Macka znamená, že buď opatření nedodržuje Hamáček tak, jak říká, nebo to znamená, že nás ani tato opatření dokonale neochrání.

Pár slov poznamenal i k situaci ve Švédsku.

„Vzpomínáte, jak naši politici nechtěli jít „švédskou cestou“, neboť znamená spoustu zemřelých a učinili raději brutální lockdown? V době od 8. X. do 20. X. zemřelo ve Švédsku 15 lidí s pozitivním testem. U nás za stejné období 752,“ napsal Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…