Maďarsko pošle na jižní hranici armádu, když to schválí parlament

05.09.2015 15:13

Maďarsko vyšle po 15. září na svou jižní hranici armádu, aby zastavila příliv uprchlíků. Návrh vlády ale musí nejprve schválit parlament. Už předtím tam bude působit policie, řekl dnes podle agentury Reuters maďarský premiér Viktor Orbán.

Maďarsko pošle na jižní hranici armádu, když to schválí parlament
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

"Po 15. září přijdou velké změny ... a krok za krokem dostaneme hranici pod kontrolu," řekl Orbán, který je šéfem národně konzervativní strany Fidesz. "Vyšleme tam policii a pak, když dostaneme svolení parlamentu, nasadíme armádu," dodal.

Od 15. září mají v Maďarsku začít platit nová pravidla, od nichž si vláda v Budapešti slibuje, že se situace na jižní hranici Maďarska zlepší.

"Nejde o 150.000 migrantů, které někteří chtějí rozdělit podle kvót, nejde o 500.000, což je číslo, které jsem slyšel v Bruselu, jde o miliony, desítky milionů, protože zásoby migrantů jsou nekonečné," řekl také Orbán.

Maďarsko stejně jako zbývající tři země visegrádské čtyřky, tedy Česká republika, Slovensko a Polsko, odmítá kvóty na rozdělení uprchlíků mezi jednotlivé země EU. Zmínky o kvótách podle Orbána jen vytvářejí iluze a nerealistické sny, že migranti budou v osmadvacítce přijati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…