Mahmud Salam. Nový fenomén v Německu. Víte, co to je? Jde z toho strach a je to zcela nové

01.08.2017 10:45

„Němečtí muslimové“, právě tímto jménem se označují následovníci motorkářského gangu Pekelní andělé v sousedním Německu. Tváří se sice mírumilovně, ale americký think-tank Gatestone Institute odhaluje některé velmi znepokojivé skutečnosti.

Mahmud Salam. Nový fenomén v Německu. Víte, co to je? Jde z toho strach a je to zcela nové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruský motocyklový klub Noční vlci uctil památku padlých rudoarmějců na Olšanských hřbitovech

„Pekelní andělé“ jsou symbolem nevázaného života drsných motorkářů, kteří ignorují zákony a žijí si po svém. V tomto ohledu si jsou s „Německými muslimy“ podobní jako vejce vejci. Ovšem s tím rozdílem, že muslimský motorkářský gang založil konvertita k islámu Marcel Kunst, který vystupuje pod jménem Mahmud Salam. Značně odlišná je rovněž „náplň činnosti“ jeho gangu. Jak je uvedeno ve facebookovém prohlášení z 15. června, hlavním cílem je „čelit narůstajícím projevům nenávisti vůči islámu“.

Motorkářský gang byl založen v Mönchengladbachu a vzápětí vznikly také jeho dvě pobočky v Münsteru a Stuttgartu. Po vzoru Pekelných andělů také členové muslimského motorkářského gangu nosí kožené bundy. Na zádech však mají znázorněn vztyčený prst, který symbolizuje jejich víru v Alláha. Ačkoli příslušníci motorkářského gangu tvrdí, že se zříkají násilí a chtějí řešit veškeré konflikty mírovou cestou, německá policie má o jejich mírumilovnosti jisté pochybnosti.

Anketa

Chybí vám v politice exprezident Václav Klaus?

37%
63%
hlasovalo: 6897 lidí

Celý text v angličtině je ZDE.

Mnozí přední členové gangu jsou totiž považováni za součást salafistické muslimské menšiny, kterou tvoří asi deset tisíc islámských radikálů, jejichž hlavním cílem je nahradit platné německé zákony islámským právem šaría. „Jeden z těchto salafistů byl například před měsícem z bezpečnostních důvodů zatčen, když Mönchengladbachem projížděla slavná Tour de France,“ píše Soeren Kern z think-tanku Gatestone Institute.

Krajně podezřelá je také samotná osobnost zakladatele. Kunst je německou policií popisován jako „islamista, který se pohybuje v islamistických kruzích“. V jednom z publikovaných videí, které již bylo odstraněno, Kunst apeluje na členy gangu, aby chránili mešity a muslimské ženy. Nicméně mluvčí policie v Mönchengladbachu Isabella Hannenová minulý týden v rozhovoru pro deník Die Welt uvedla, že policie prozatím nemá o žádném porušování zákonů důkazy.

Zatímco úřady nebezpečí často podceňují a konají až teprve tehdy, když dojde k porušení zákona, fotbaloví fanoušci si jsou nebezpečí šíření salafismu dobře vědomi. Tvrdé jádro fanoušků několika předních německých klubů aspoň na chvíli zapomnělo na svoji vzájemnou nevraživost a spojilo se proti společnému nepříteli, tedy radikálním salafistům. Na Facebooku vznikla skupina „Hooligans vs. Salafisté“, která měla více než 40 000 fanoušků. Bdělá cenzura Facebooku však skupinu brzy zablokovala.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…