Majdan! USA! Okamura připomněl Lidice. Nové souvislosti

10.06.2020 19:29

I v naší zemi máme dnes lidi, kteří se hlásí k násilnému „majdanu“ či k násilným protestům v Americe. Lidice jsou mementem, že se musíme proti totalitním tendencím bránit, a jsou mementem toho, že musíme bránit svou svobodu a suverenitu.

Majdan! USA! Okamura připomněl Lidice. Nové souvislosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Samotná tragédie byla fakticky následkem první světové války a bolševické revoluce v Rusku. Svět tehdy ovládl strach z bolševismu a z Židů, kteří revoluci vedli, a svět následně ovládla masivní protibolševická propaganda, v jejímž světle se německý nacismus stal přijatelnou ideologii a Hitler vítaným prostředkem, jak zničit sovětské Rusko. Byl to tragický omyl, který stál svět desítky milionů životů a nezměrné utrpení nevinných,“ říká Okamura ve videu k připomínce vyhlazení obce Lidice.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil pojede na Tchaj-wan?

10%
90%
hlasovalo: 22187 lidí

„Bohužel, navzdory událostem a tragédiím, jako byl osud Lidic, jsme se nijak nepoučili. U pietních aktů v Lidicích, v Ležákách a na dalších místech stojí často lidé, kteří stejnými ústy litovali oběti nacismu, aby současně poplivali památku těch, kdo nacisty porazil,“ všímá si předseda.

Protiruská propaganda se s pádem nacismu ani Sovětského svazu nezastavila. A to z jediného důvodu: „Stále tu jsou mocenské zájmy, které potřebují pro svůj byznys strach z války a po válce touží. Ostatně válčí se stále po celé planetě bez ohledu na nevinné,“ konstatuje.

„My, bývalí Čechoslováci, kteří za zradu západních mocností zaplatili jako jedni z prvních, bychom neměli zapomínat a neměli bychom opakovat staré chyby,“ pokračuje Okamura, s tím, že pro obyčejné lidi je důležitý jen mír. „Vykašleme se na propagandu a žijme v přátelství s normálními Američany, Brity i Rusy,“ vyzývá předseda hnutí SPD. Pokud by dnes mohly oběti z Lidic mluvit, asi by nám neřekly nic jiného.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Nesmíme nikdy zapomenout na to, že Německo chtělo náš národ vyhubit jako, podle nich, součást podřadné rasy,“ zdůrazňuje Okamura. „Němci se mstili za atentát na Heydricha, který byl mistrovským kouskem našeho odboje. Nesmíme zapomenout na oběti vlastenců, kteří položili život za svobodu a suverenitu našeho národa a v boji proti zrůdnému nacistickému režimu, který vraždil lidi jen kvůli odlišnému rasovému původu či jinému politickému názoru,“ podotýká.

V kontextu s tím zmiňuje, že i dnes v Evropě můžeme vidět nenávistnou islámskou ideologii, která lidi ostatních náboženství považuje za podřadné a dle níž tito lidé mohou být vražděni a zotročeni. „I dnes v Evropě vidíme ofenzivu sluníčkářských neomarxistů, kteří neuznávají výsledky demokratických voleb a lidi s opačnými názory slovně a někdy dokonce i fyzicky napadají,“ zmiňuje.

„Nacisté nejsou ti, kteří se chtějí bránit proti novým totalitním ideologiím, ale dědici nacismu jsou ti, kteří tyto ideologie prosazují,“ říká Okamura, že ke krveprolití nemusí být daleko. „Viděli jsme to na Ukrajině na „majdanu“. Vidíme to nyní v Americe,“ poukazuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…