Majerová: Vláda chce z naší země jakýsi protektorát

02.05.2022 12:41 | Ze sítí

V nejbližších týdnech by se měla projednávat obranná smlouva mezi Českem a Spojenými státy. Dohodli se na tom ministři obrany Jana Černochová a Lloyd Austin. Proti tomuto nápadu se však od začátku staví předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová Zahradníková, která dokonce v takovém případě mluví o vlastizradě.

Majerová: Vláda chce z naší země jakýsi protektorát
Foto: Archiv Zuzany Majerové
Popisek: Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová

K tomu, co právě provozujete, vám občané naší republiky nedali žádný mandát. Je-li vaším politickým programem, že chcete na území naší země zřídit americkou vojenskou základnu, měli jste napsat do svého volebního programu. O záměru uskutečnit takovou zcela zásadní věc totiž mohou rozhodnout pouze občané České republiky, a ne vláda, jež tak činí nejen bez mandátu od voličů, ale dokonce za zády veřejnosti,“ uvedla Zuzana Majerová Zahradníková v aktuální tiskové zprávě. 

 

Předsedkyni Trikolory zvláště znepokojuje, že chystaná smlouva prý není reciproční. „Ve svém důsledku to neznamená nic jiného, než že z České republiky opět vytváříte jakýsi protektorát. Váš záměr podkopává suverenitu České republiky a nelze jej kvalifikovat jinak než jako vlastizradu,“ burcuje Majerová, která se domnívá, že pokud bude vláda v takovém jednání pokračovat, rozpoutá v naší zemi peklo. 

„Jsou to pouhé tři desítky let, co se ztracená vláda věcí našich vrátila do našich rukou, a vy už opět vyhlížíte, komu byste ji odevzdali. Tohle nikdy nedovolíme,“ dodala Majerová.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…