Majetek, vztah k alkoholu, spolupráce s StB... Detaily o Horáčkovi. Oznámil kandidaturu na Hrad a spustil

03.11.2016 17:00

Dnes textař a producent Michal Horáček oznámil svou kandidaturu na prezidenta v přímé volbě v roce 2018. Zároveň také poskytl exkluzivní rozhovor pro Seznam Zprávy, kde mimo jiné prozradil hodnotu svého majetku.

Majetek, vztah k alkoholu, spolupráce s StB... Detaily o Horáčkovi. Oznámil kandidaturu na Hrad a spustil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Horáček

Kandidaturu Horáček oznámil dvěma hesly: radikálně přímá a radikálně transparentní. Jak uvedl, mezi ním a voliči nebude stát žádná politická strana, a bude tedy sbírat podpisy občanů. Zároveň také nehodlá nic skrývat, ať už se to týká jeho současného života, minulosti či majetku.

„Fortunu jsme prodali za 2,4 miliardy korun,“ prozradil také poprvé sumu, za kterou prodal soukromou sázkovou kancelář, Horáček. Hodnotu svého současného majetku odhaduje na čtyři sta milionů.

  • Původní text ZDE

A kolik chce Horáček uvolnit do prezidentské kampaně? „Zákon povoluje čtyřicet milionů korun na první kolo – a na to teoretické druhé kolo deset milionů. Takže dohromady padesát. Obávám se, že to není všechno, co se v kampaních používá. Nicméně já se striktně držím dikce zákona,“ uvedl.

Ve svém rozhovoru se zmínil i o spolupráci se Státní bezpečností. „Chtěli, abych donášel, chtěli po mně závazek. Nebyl jsem ten Chuck Norris, který by jim na místě vmetl do tváře: Na vašich rukách je krev, s vámi nikdy! Chtěl jsem samozřejmě odmítnout, to je jasné. Ale jak, abych je příliš nepobouřil. Tak jsem se musel ponížit, musel jsem si vymyslet, že mám velké epileptické záchvaty a že se v takových chvílích pomočuji a že je to hrozné. A ten estébák měl v přízni nějakého člověka, který tím trpěl, tak se mnou soucítil. A to bylo naposledy, co mě v tom roce 1984 kontaktovali,“ uvedl.

Redaktor Seznam Zprávy Jiří Kubík, který společně s komentátorem Jindřichem Šídlem vedl rozhovor s prezidentským kandidátem, následně na Twitteru také zveřejnil zprávu o zdravotním stavu Michala Horáčka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…