Máme být v jádru EU a netrucovat, myslí si Dolejš, jinak budem v "bruseli"

11.12.2011 22:28

Jiří Dolejš (KSČM) se na svém blogu věnuje postoji české vlády k summitu Evropské unie. Kritizuje fakt, že mnoho opatření, které EU chystá, koalice schvalovala, a nyní Česko zůstává stát na okraji.

Máme být v jádru EU a netrucovat, myslí si Dolejš, jinak budem v "bruseli"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

„Český premiér na tento historický summit zjevně přijel nepřipraven, bez jasného politického mandátu jak naložit s českým hlasem u společného stolu. Tuto pasivitu české exekutivy pak zakrývá nejasnými postoji ve stylu chytré horákyně. Krátkozraké politikaření místo strategického nadhledu,“ zlobí se poslanec Jiří Dolejš.

Vláda bojuje proti opatřením, která sama zvažuje

Sledujeme téma Euro

Většina věcí, které summit schválil, je podle něj nutná, protože EU je na křižovatce. Navíc nechápe, proč vláda bojuje proti něčemu, z čehož velkou část sama zvažuje. Hlavní problém ale podle něj je, že koalice postoj dostatečně neprojednala.

„V každém případě by se ČR měla orientovat na jádro EU a netrucovat na periferii. Návrhy přicházející z Bruselu nejsou komplexním řešením. Určitá koordinace rozpočtových politik zemí EU ex post, která není zásahem do suverenity země, by však pro vládu rozpočtové odpovědnosti neměl být problém,“ rýpl si Dolejš v blogu, který nazval Česká debata o EU : zatím temno jako v „bruseli“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…