Manžel by byl fantastický prezident. Žena Michala Horáčka promluvila o lesku Václava Havla i diskriminaci žen

04.11.2016 9:37

Manželka Michala Horáčka Michaela Horáčková Hořejší by se mohla stát první dámou, pokud bude její manžel zvolen prezidentem. A on by prý byl skvělým prezidentem. Horáčková Hořejší v rozhovoru pro Lidové noviny čtenáře přesvědčuje, že by její muž byl prezidentem dokonce fantastickým.

Manžel by byl fantastický prezident. Žena Michala Horáčka promluvila o lesku Václava Havla i diskriminaci žen
Foto: Vít Hassan
Popisek: Michal Horáček na akci z "podhradí" na Staroměstském náměstí

„Myslím, že by byl fantastickým prezidentem. Mně třeba osobně velice schází Václav Havel. S ním jsme ztratili výrazné místo našeho státu na světové mapě a lesk, který naše republika měla. Myslím, že návrat tohoto významu si náš národ zaslouží. Zaslouží si prezidenta, který ho bude dobře reprezentovat,“ poznamenala dáma.

Manželovi prý kandidaturu nerozmlouvala, jen se ho snažila upozornit na to, že to nebude snadné, a snaží se mu dodat odlišný pohled na některé situace. Prý ho rozhodně podporuje, byť rozhodně nikde neskandovala „Hurá na Hrad“. Je si vědoma toho, že to nebude procházka růžovým sadem, ale věří, že to spolu mohou zvládnout. Michal Horáček má v mediálním světě své pevné místo a je schopen ustát tlak, kterému nepochybně bude muset čelit.

A čemu by se věnovala sama Michaela Horáčková Hořejší, pokud by se opravdu stala první dámou?

„Určitě je to téma odmítnutých dětí a tomu, jak jim pomoci zvrátit nepříznivý osud, za nějž si samy nemohou, a dovést je dál do úspěšného života. To je první velmi důležité téma. Další, které mě velmi zajímá, se mě osobně dotýká. Protože jako pracující žena se setkávám s rozdíly v platech žen a mužů. Zajímá mě odstranění této v dnešní době naprosto absurdní diskriminace,“ prozradila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…