Manželka miliardáře napsala ministrovi, který jí zrušil kšeft. Bohužel nečitelně

03.03.2014 17:57

Ministerstvo obrany obdrželo dopis podnikatelky Ivany Tykačové týkající se zrušeného prodeje kasáren Jana Žižky v pražském Karlíně. Obsah dopisu, jenž přišel do elektronické datové schránky úřadu, je ale nečitelný. Informoval o tom mluvčí ministerstva Jan Pejšek. Na dopis upozornil server iDnes.cz, na jehož blogu Tykačová napsala, že v něm žádá o schůzku s ministrem obrany Martinem Stropnickým.

Manželka miliardáře napsala ministrovi, který jí zrušil kšeft. Bohužel nečitelně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bývalá kasárna v ulici Riegrova

Tykačové patří společnost Griva Art, která původně vyhrála tendr na odkoupení nepotřebného objektu karlínských kasáren. Obrana ale později od úmyslu prodat nemovitost ustoupila. Podle Stropnického byl tendr pochybný. Tykačová mu proto napsala dopis přes elektronickou podatelnu ministerstva, v textu ho žádá o osobní schůzku. Server iDnes.cz ale uvedl, že Stropnický žádný podobný e-mail nedostal. „Podání nám přišlo, ale e-mail je nečitelný," řekl v pondělí ČTK Pejšek.

E-mail má titulek, ale obsahuje jen řádky programového kódu

V textu elektronického dopisu je vidět, že byl odeslán z adresy patřící společnosti Griva Art 14. února. E-mail je nadepsán "zrušení prodeje kasáren Jana Žižky z Trocnova". Poté je v něm uvedeno několik řádků programového kódu a několik rozpoznatelných slov, například název ulice Vlastislavova. ČTK má dopis k dispozici.

Stropnický jako jeden z důvodů, proč prodej kasáren zamítl, uvedl majetkovou provázanost společností, které se do tendru přihlásily. Tykačová to zdůvodňuje tím, že každá její firma se soutěže účastnila s jiným projektem. „Jsem přesvědčena, že povinností podnikatele je maximalizovat v souladu se zákonem a při dodržení všech soutěžních podmínek svou šanci na úspěch. A pouze to jsem udělala," napsala na blogu Tykačová.

Chci se Stropnického zeptat na skutečné důvody zrušení výběrového řízení

Stropnického požádala o osobní schůzku, neboť chtěla, aby si vyslechl její důvody, proč do soutěže vstoupila se dvěma svými společnostmi. „Na oplátku bych se ho ráda zeptala na skutečné důvody zrušení výběrového řízení. Jednak proto, že oficiální dopis o zrušení takové důvody neobsahoval, jednak proto, že lze pouze těžko uvěřit důvodům, které se prezentují v médiích," zdůvodnila Tykačová.

Ministerstvo nevylučuje, že se s podnikatelkou některý z jejích zaměstnanců sejde, uvedl Pejšek. Tykačová by ale měla úřadu sdělit, co po něm žádá, dodal mluvčí.

Historický objekt karlínských kasáren pochází z doby Rakouska-Uherska, pro vojenské účely byl využíván v době Československa i České republiky. Hlavní budova byla vystavěna v letech 1844 až 1845 a byla pojmenována Ferdinandova kasárna. V roce 1920 byl objekt přejmenován na kasárna Jana Žižky z Trocnova a sídlil zde 5. ženijní pluk. Ve druhé polovině 20. století v budově sídlily různé útvary a zařízení pražské vojenské posádky jako posádková hudba, vojenská policie, velitelství nebo ošetřovna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…