Manželka prezidenta Erdogana promluvila a svět oněměl. Vychválila jistou instituci, typickou pro středověk

11.03.2016 8:37

Ostrou kritiku od novinářů si vysloužila manželka tureckého prezidenta Recepa Erdogana Emine za výrok, že „v harému byly ženy připravovány na celý život“. Informoval o tom server Prvnizpravy.cz.

Manželka prezidenta Erdogana promluvila a svět oněměl. Vychválila jistou instituci, typickou pro středověk
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

„Harém byla škola pro členy osmanské dynastie, kde se ženy připravovaly na budoucí život,“ uvedla manželka Recepa Tayyipa Erdogana na oficiálním setkání s novináři v Ankaře.

Celý text je ZDE

Slovo „harém“ je často používán na Západě jako synonymum pro „mnohoženství“. Turecké slovo „harém“ má význam jako „místnosti manželky“ nebo „soukromí“. Původně se tak nazývají obytné prostory, které jsou nepřístupné pro nečleny rodiny.

Harém byl za dřívějších časů osmanských vládců v bohatých, převážně městských obydlích. Žilo zde několik „pánových“ manželek nebo konkubín, dcery jeho žen a jiné ženské příbuzné, děti, otroci a sluhové.

Ohledně vztahů EU a Turecka se v posledních dnech vyjádřili také poslankyně ODS Jana Černochová a miliardář, developer a pražský komunální politik Zbyněk Passer. „Tak Turek v Evropské unii bude každopádně velkým obohacením nejenom pro náš vzdělávací systém......Už se těším na nové evropské směrnice,” podotkla Černochová.

„Turecký prezident a jeho žena často hovoří o své příchylnosti k tradicím islámu a Osmanské říše. Erdogan u příležitosti MDŽ prohlásil, že ženy by měly být především matkami. Už v minulosti vyzval Turkyně, aby měly alespoň tři děti,” upozornil Passer na zajímavý Erdoganův výrok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…