Marek Benda naříká: ODS může za všechno

05.02.2013 6:51

Starostové za občanskou demokracii se obávají klesajících preferencí své strany. Co, dělat, aby se ODS vymanila ze stínu drtivé porážky v prezidentských volbách, přijelo v pondělí do Prahy řešit s vedením strany 150 starostů. Tedy více než třetina ze všech, které strana má. Bojí se o výsledek voleb v příštím roce.

Marek Benda naříká: ODS může za všechno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Benda

"ODS vždy stála na svých starostech. Klíčem k úspěchu jsou komunální volby v příštím roce, nikoli ty parlamentní. Ty když vyhrajeme, bude to bonus navíc," řekl podle deníku Právo Marek Benda (ODS).

Ačkoli jak poznamenal jeden z účastníků, byla atmosféra vzedmutá, volání po tom, aby situaci řešil mimořádný kongres, nezaznělo. Zaslechnout se ale prý tu a tam dala i určitá sebekritika z nejvyšších míst.

Podle primátora Bohuslava Svobody (ODS) je nutná změna ve viditelné politice strany. ODS se staví proti prospěchářství jednotlivců a měla by v takových případech jednat. "Lidé, kteří naši pověst kazí, prostě nemají v našich řadách co dělat. Důvěryhodnost se opírá o činy," řekl. "Náprava musí začít hned. Není čas na přípravu. ODS musí začít jasně říkat věci, se kterými nesouhlasí," dodal.

Benda: Můžeme za všechno

V této souvislosti zastupitelé zmiňovali problémy registru vozidel nebo sKartami, které jsou ODS vyčítány, ačkoli za ně strana nemůže. "Můžeme za všechno. My můžeme za vše od ministerstva práce a sociálních věcí a sKaret přes ministerstvo dopravy a registry, přitom to ani nejsou naše resorty. Jestli se nám něco vyčítá, je, že neumíme prodat, co jsme celou dobu dělali a říkali," uvedl Benda.

Napříště se ODS nesmí nechat zatáhnout do neúspěchů jiných. "Když se podíváme na prezidentské volby, kandidát topky uspěl jenom proto, že řekl, že s vládou nemá nic společného. Tvářil se, jako by šest let v té vládě neseděl," dodal Benda.

Podle Svobody ale není dobrým řešením začít se vymezovat na pravici proti konkurenci.

Setkání se starosty a primátory se účastnili i premiér a předseda ODS Petr Nečas a jeho zástupce Martin Kuba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…