Markéta Šichtařová udeřila na Macrona: Dítě má být u matky a žádný bezdětný prezident s manželkou, která má věk jeho matky, nemá právo jí ho brát

07.04.2018 9:44

Ekonomka Markéta Šichtařová se ve svém blogu na serveru iDnes.cz zamyslela nad tím, jak se lépe integrovat v euroobčánka.

Markéta Šichtařová udeřila na Macrona: Dítě má být u matky a žádný bezdětný prezident s manželkou, která má věk jeho matky, nemá právo jí ho brát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

„Někdy mám pocit, že kam se podívám, tam ‚v rámci pokroku‘ vidím snahu o rozmetání tradičních hodnot. Tou nejtradičnější hodnotou je rodina. Taková rodina, v níž otec a matka vychovávají společně děti. A přesně taková rodina je systematicky zašlapávána. Nejen, že manželství se už ‚přežilo‘, ale hlavně partneři už často ani nemají a hlavně neplánují děti, což se projevuje v tom, že vyspělé národy pomaličku vymírají. A pokud nevymírají, tak jen kvůli imigraci, která počet obyvatel zvyšuje,“ zmínila Šichtařová úvodem svého blogu.

Následně se zamýšlí nad Francií, kde prezident Emmanuel Macron přišel s návrhem povinné školky od tří let. Zdůvodňuje to imigrací. „V tak nízkém věku se totiž podle Macrona děti naučí lépe jazyk a lépe se integrují do francouzské společnosti. To zase podle něj následně povede k poklesu extremismu. Jinými slovy tím Macron říká, že je třeba děti ve školách více indoktrinovat, aby se z nich stal správný evropský občan,“ píše Šichtařová a dodává, že neví, jak na to Macron přišel, když sám děti nemá. 

Děti podle Šichtařové totiž potřebují hlavně rodinu. „Když se narodí, potřebuje hlavně mámu. A jak roste, přidává se čím dál víc i potřeba otce. Politici ovšem mají ohromné nutkání tvrdit opak,“ zmínila kriticky a vzpomněla na řeckého filozofa Platóna. „Láska a manželství podle Platóna jen odvádí lidi od práce a obchodu a nemá v moderní společnosti co dělat. Lidé mají mít paralelní, nezávislé a dočasné vztahy,“ píše Šichtařová. 

Problém pak nevidí jen u Francie. „Progresivní levice je aktivní i u nás. U nás dlouhodobě bojujeme s tím, že nejsou místa ve školkách. I ujmuli se toho někteří aktivní rodiče a zřídili takzvané lesní školky coby školky v souladu s přírodou. Jediné, co mě na nich děsí, je to, že u nás máme jen 36 lesních školek, ale hned musela vzniknout Asociace lesních mateřských školek, aby se s nimi byrokraté vůbec byli ochotni bavit,“ konstatuje Šichtařová. 

„Zas a znovu je nám podsouváno, že stát ví a dělá všechno lépe než rodič. Rodič je jen přítěž pro společnost, jen takový užitečný idiot. Ještě chvíli a stát snad bude vystavovat mladým matkám po absolvování zkoušek ‚rodičák‘, tedy obdobu řidičáku neboli doklad, že matka je způsobilá starat se o své dítě. Otcové budou ze hry vyloučeni úplně jako zbyteční trubci, jejichž role početím skončila. Nakonec si ještě někdo vzpomene na GDPR, děti i rodiče v zájmu udržení anonymity přijdou o jméno a budou mít jen identifikační kód,“ ironizuje Šichtařová. 

„Proč ‚musí‘ ve společnosti všechno někdo řídit? Dejte věcem volný průběh. Každé dítě je jiné. Některé chce svačiny. Jiné je ani nejí. A žije. Vím o tom své,“ uzavřela Šichtařová s tím, že dítě má být u matky a žádný bezdětný prezident s manželkou, která sama má věk a chování prezidentovy matky, jí ho nemá brát.

  • Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…