Marketér, který dostal do funkce Kisku: Zemanovi soupeři mají velký problém. Lidé prezidentovi věří, baví je

18.04.2017 21:37

Do druhé přímé volby prezidenta České republiky je sice ještě daleko, ale prezidentské kampaně se už rozbíhají, pokud už ostře neběží. Průzkumy se shodují v tom, že vyzyvatelé Miloše Zemana Michal Horáček a Jiří Drahoš budou mít dost práce Zemana porazit. Je to totiž populární prezident a dokáže lidi bavit.

Marketér, který dostal do funkce Kisku: Zemanovi soupeři mají velký problém. Lidé prezidentovi věří, baví je
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman se setkal se studenty VŠFS. Hovořil zejména na téma ČNB a intervencích do korunového kursu

„Proti panu Zemanovi to bude mít těžké každý, protože ačkoli je velmi polarizující, stále je důvěryhodný u nadpoloviční většiny lidí. Nejdůležitější bude schopnost mobilizace ve druhém kole, ať už tam bude kdokoliv. A tam bude velmi důležité, jak velké a pevné budou vlastní voličské báze kandidátů, a zároveň jejich přijatelnost pro voliče jiných kandidátů z prvního kola. Toto je velmi komplikované poskládat a na úspěch bude potřebný i velký kus štěstí,“ podotýká v rozhovoru pro server Aktuálně.cz Adam Znášik, který se podílel na vítězné prezidentské kampani Andreje Kisky.

Celý rozhovor naleznete zde.

Nemá prý nějaký univerzálně platný recept, jak uspět v prezidentské kampani. Zeman musí vystupovat jinak než Michal Horáček, ten musí vystupovat jinak než Jiří Drahoš a Zeman a totéž nakonec platí i o Drahošovi. Zemanovi protikandidáti by prý mohli v obecné rovině sázet na to, že oni jsou mladší a energičtější, zatímco Zeman už je unavený.

„Nemám k tomu žádná data, ale intuitivně bych hrál na to, že ho dokážu zastoupit v roli prezidenta a že jsem méně unavený. I když u voličů pana Zemana to bude extrémně náročné, protože mu mnoho lidí věří a baví je,“ pokračuje Znášik.

Zeman se naproti tomu bude snažit ukázat, že zvládá i velmi náročný program. Jeho protikandidáti se budou muset postarat o to, aby se dostali do povědomí veřejnosti. Občané o nich musejí vědět, jinak je nebudou volit. Pánové Horáček a Drahoš by to ale neměli přehánět s útoky na Miloše Zemana. Proč? Protože tím semknou Zemanovy voliče, ačkoliv jich část potřebují získat na svou stranu.

Podle Znášika Zemanovi pomůže i to, že se nehodlá zúčastňovat televizních debat. „On by byl v debatách pravděpodobně velmi silný, ale momentálně to nepotřebuje. Když v těch debatách nebude, ostatní kandidáti budou buď pálit sami po sobě, nebo všichni po Zemanovi. A když tam nebude fyzicky přítomen, bude velmi těžké hrát kritiku tak, aby to nepůsobilo divně a zbaběle,“ podotkl muž, jenž o kampaních ví své.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…