Marksová po kritice k její absenci: Přišla jsem včas. A podívejte se na mou docházku

11.06.2014 15:42

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) odmítla kritiku pravicové opozice, která si stěžovala na její nepřítomnost v době, kdy se ve sněmovně projednávalo zvýšení důchodů. Ministryně podle serveru Novinky.cz svou absenci vysvětlila tím, že se účastnila mezinárodní konference organizace práce v Ženevě, kde pobývala jeden a půl dne.

Marksová po kritice k její absenci: Přišla jsem včas. A podívejte se na mou docházku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Marksová

„Přesně jsem věděla, že v 11:30 už tady budu. Měla jsem požádáno o pevně zařazené body ve chvíli, kdy se vrátím. Nevím, co se tady stalo. To, že to ministři dělají, je naprosto běžné. Celé je to jenom součást obstrukce, ať se někdo podívá na moji docházku,” citoval server ministryni Marksovou. Ta se rovněž hájila tím, že jako ministryně má určité povinnosti, navíc není poslankyní. Zároveň podotkla, že kdyby nebyla na zmíněné konferenci, „tak by si zase někdo stěžoval, že tam ministryně práce ani nejela“.

Jak server vysvětlil, dnes dopoledne se ve sněmovně nejprve ODS a TOP 09 pokusily projednávání normy, na jejímž základě by se zvyšovaly důchody, odročit z důvodu nepřítomnosti ministryně Marksové. Když byly tyto poslanecké kluby přehlasovány, rozhodly se jednání bojkotovat přestávkami na jednání klubů, ačkoliv ministryně mezitím dorazila.

„Osobně jsem velmi šťasten, že konečně vidím na schůzi paní ministryni práce a sociálních věcí,” komentoval ve sněmovně příchod Marksové předseda klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. „Skutečnost, že nebyla přítomna na bodu, který pokládáme za stěžejní, nás vykolejila do té míry, že si dovoluji požádat o 30minutovou přestávku na klub TOP 09,” uvedl Kalousek, který tak ukončil dopolední část jednání. Na přestávku navázala polední pauza na oběd. Protože na odpoledne byly pevně zařazené jiné body, jednání o důchodech se tak odložilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…