Martine, kamaráde, ty jsi mě podporoval proti závistivým hlupákům, připíjel Zeman poradci Nejedlému. Víme, co se dělo dále, máme i FOTO

25.06.2016 11:19

REPORTÁŽ Prezidentův vlivný poradce Martin Nejedlý slavil v pátek večer velkolepě své padesáté narozeniny. Jak už některá média informovala, pronajal si za tím účelem Letohrádek královny Anny na Pražském hradě. Mezi hosty nechyběl pochopitelně prezident Miloš Zeman, ale i současní a bývalí politici, byznysmeni nebo diplomati. ParlamentníListy.cz přinášejí jak obsah Zemanova projevu z akce, tak i několik snímků.

Martine, kamaráde, ty jsi mě podporoval proti závistivým hlupákům, připíjel Zeman poradci Nejedlému. Víme, co se dělo dále, máme i FOTO
Foto: PL
Popisek: Prezident Miloš Zeman na oslavě padesátin svého poradce Martina Nejedlého

„Člověk má známé a těch je hodně a jmenují se byznys friends, tedy obchodní přátelé. A tito přátelé vznikají a zanikají jako racků smích a pak už si na sebe ani nevzpomenete. Pak jsou lidé, kterým říkám kamarádi. Jsou to lidé, o nichž se poněkud nezdvořile říká, že byste s nimi mohli krást koně. I když zrovna tahle disciplína v české kotlině není příliš frekventovaná,“ zahájil prezident svůj projev na počest oslavence Nejedlého.

„Kdy se odliší známý od kamaráda? Odliší se tehdy, když je kamarádovi špatně. Když je vystaven útokům závistivých hlupáků a když potřebuje pomoc a podporu. Já bych chtěl Martinovi Nejedlému, svému kamarádovi, popřát do další padesátky, protože jak víte průměrný věk se neustále prodlužuje, mnoho štěstí, zdraví, rodinné pohody a impregnace vůči oněm závistivým hlupákům. Martine Nejedlý, můj kamaráde, přeji ti vše nejlepší!“ dodal před přípitkem Miloš Zeman.

Oslavenec pak v projevu navázal a zdůraznil, že je rád, že na světě ještě jsou praví chlapi. „Můj přípitek je na chlapa, který je dnes v čele této země, na všechny krásné ženy, na mou ženu, děti a vás všechny, kteří jste mi vytvořili životní příběhy,“ zakončil Nejedlý.

A kdo mezi těmi, kdo tvořili životní příběhy, byl? Bylo možné potkat tváře, které by se možná jinak vůbec nesetkaly. Mezi hosty byli ministr vnitra Milan Chovanec, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, senátoři Doubrava a Veleba, poslanec Foldyna, pražský sociální demokrat Karel Březina, ale také moderátor Libor Bouček, expremiér Jan Fischer, ruský velvyslanec Alexandr Zmejevskij nebo pražští podnikatelé jako Václav Kočka, Tomáš Hrdlička, šéf ČEZ Daniel Beneš, ústecký uhlobaron Jan Dienstl, šéf fotbalu Miroslav Pelta, expremiér Topolánek. Dorazil i prezident česko-čínské komory Jaroslav Tvrdík v doprovodu šéfa čínské CEFC, která v Česku nakoupila řadu firem a podniků včetně televize nebo aerolinek.

Prezident Zeman oslavu opustil po zhruba dvou hodinách, v devět večer. To už se z reproduktorů ozývaly hity od Richarda Mullera, Olympiku nebo Karla Gotta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…