Masivní protest v Praze proti imigraci se zvrhl. Policejní těžkooděnci museli zasáhnout

28.10.2015 15:15

Na demonstraci odpůrců EU, migrace a islámu na náměstí Míru v Praze zasahovali těžkooděnci. Oddělili od sebe skupiny odpůrců uprchlíků a příznivců migrantů. Na dnešní akci Bloku proti islámu a Úsvitu - Národní koalice se v Praze sešly stovky lidí, na náměstí přinesly hlavně české vlajky. Krátce po zahájení přišlo asi 30 aktivistů s megafonem a trasparenty, kteří vyjadřovali opačný názor než organizátoři demonstrace. Obě skupiny se hlasitě překřikovaly, pak zasáhla policie. Několik desítek těžkooděnců mezi nimi zůstalo stát.

Masivní protest v Praze proti imigraci se zvrhl. Policejní těžkooděnci museli zasáhnout
Foto: PL.cz
Popisek: Policejní těžkooděnci

Podle neoficiálních odhadů přítomných policistů bylo na náměstí minimálně 300 lidí. Protipřistěhovaleckou demonstraci přijel do Prahy podpořit předseda německého hnutí Pegida kritizujícího islám Lutz Baumann. Účastníci jej přivítali bouřlivým potleskem a skandováním. "Je důležité, aby nyní spolupracovali všichni evropští vlastenci, abychom mohli čelit této hrozbě. Jsme silní a dokážeme," řekl mimo jiné Baumann.

Akci přijeli podpořit i motorkáři. Řečníci se střídají v projevech.

Protesty proti imigraci probíhají dnes i v jiných českých městech. V Brně je jich podle odhadů policie sešlo zhruba 1500. Většinu akcí - v Praze, Brně, Ostravě a Ústí nad Labem - svolal Blok proti islámu a Úsvit-Národní koalice. V Liberci, kde se také demonstruje mimo jiné proti přistěhovalcům, se shromáždění účastní předseda Svobody a přímé demokracie Tomio Okamura. V celé republice se tak sešly odhadem asi tři tisícovky lidí.

Kromě Prahy se zatím demonstrace obešly bez větších incidentů. Řečníci brojí proti migraci, někteří lidé si přinesli vlajky a transparenty například s heslem "Stop islámu". V Ústí nad Labem byla vidět i jedna vlajka s nápisem "Národní odpor", což je neregistrovaná neonacistická organizace. V Liberci se sešlo odhadem asi 300 lidí protestujících mimo jiné proti migraci, ale také asi 40 jejich odpůrců.

Z protestu na náměstí Míru přineseme reportáž

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…