Mathé zatím nominaci na ministra zvažuje. Má zhruba 50 podmínek

12.12.2011 19:36

Ivo Mathé, rektor AMU a bývalý ředitel České televize, je v úzkém výběru nominovaných na post ministra kultury. Zatím ale váhá, zda nominace přijme. Má totiž velké množství podmínek, které chce probrat s Karlem Schwarzenbergem.

Mathé zatím nominaci na ministra zvažuje. Má zhruba 50 podmínek
Foto: Petr Novák, Wikipedia
Popisek: Mediální producent, pedagog a manažer Ivo Mathé

"Nejsem zatím jednoznačně rozhodnutý, zda tu hozenou rukavici zvednu. Taková věc má zhruba 50 podmínek, nebo spíše okolností, které se musí vyjasnit. Sejdu se s panem Schwarzenbergem a myslím, že si to vyjasníme," uvedl pro server iDnes.cz Ivo Mathé.

Bývalý generální ředitel ČT a rektor Akademie múzických umění v Praze je spolu s poslankyní Alenou Hanákovou v úzkém výběru na post ministra kultury. Nominovalo ho hnutí Starostové a nezávislí.

Mathé má ale pro přijetí nominace desítky podmínek. "Je tam celá řada neprobádaných věcí, jakými je například památková péče a její management, možnosti personálních změn nebo vztah k církvím a církevní restituce. To si musím samozřejmě vyjasnit s odborníky," dodal.

V dalších krocích mu také „překáží“ post rektora AMU. Končit by totiž měl až za rok a půl. "Jenom představa, že opustím post rektora rok a půl před koncem této funkce. To by byl do značné míry podraz na tuto školu. A ten se musí také brát v úvahu," popsal.

Mathé nebo Hanáková tak mohou být nástupcem Jiřího Bessera, který odstoupil kvůli nevyjasněným majetkovým vztahům. Mathého podporují někteří známí čeští umělci jako například dokumentaristka Helena Třeštíková nebo sochař David Černý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…