Média o Dobešovi: Zachránil práva v Plzni, nebo je to klientelismus?

10.03.2012 15:47

Server Česká pozice shrnuje reakce sobotních periodik na rozhodnutí ministra školství Josefa Dobeše, který obešel Akreditační komisi a prodloužil akreditaci plzeňským právům.

Média o Dobešovi: Zachránil práva v Plzni, nebo je to klientelismus?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

"Nechal žít plzeňská práva. Studenti tleskali Dobešovi. Podfukáři. Dobeš programově likviduje vysoké školství. Zachránil práva: na vlastní pěst. Dobeš vzkřísil plzeňská práva, na krku má žaloby. Dvě malé školní úlohy z morálky," vypisuje server titulky dnešních deníků. Nejprve zmiňuje komentář Petra Kamberského z Lidových novin.

Čelná česká marxistka Dvořáková

"Autor připomíná tři spory nynějšího ministerstva s AK ve věci Bankovního institutu (s podivnými pobočkami na Ukrajině), soukromé Univerzity Jana Amose Komenského (továrny na tituly s třistamilionovým ročním ziskem, jak uvedla páteční MfD) a také plzeňských práv. Všechna rozhodnutí ministerstva školství (MŠMT) jsou prý pokračováním praktik, jež se na těchto školách zavedly: Buduj klientelistický systém, vyděláš na tom!," píše Česká pozice.

Josef Chuchma zase v MF DNES napsal, že Dobešovo rozhodnutí je zdrcující. Obecně se ze situace neraduje téměř nikdo kromě děkana fakulty Jana Paulyho. Ani premiér Petr Nečas. "Ten měl jinak k práci AK výhrady a profesorku Dvořákovou veřejně nazval „čelnou českou marxistkou“. Nyní uklidňuje vášně," komentuje server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…