Merkelová počítá s půl milionem uprchlíků ročně. Voliči si o tom myslí následující

26.02.2016 6:16

Německý deník deník Süddeutsche Zeitung zveřejnil interní dokumenty německé vlády, podle kterých kabinet kancléřky Angely Merkelové počítá s tím, že do země dorazí na půl milionu běženců ročně. Do roku 2020 to bude celkem 3,6 milionu uprchlíků. Voliči dávají jasně najevo, co si o tom myslí.

Merkelová počítá s půl milionem uprchlíků ročně. Voliči si o tom myslí následující
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Vláda sídlící v Berlíně počítá s tím, že se postará až o 3,6 milionu běženců, počítaje v to i 1,1 milionu lidí, kteří přišli do země v roce 2015. V tomto duchu se vyjadřuje interní vládní dokument, který získal německý deník.

Ne každý německý politik to ale vidí stejně. politici CDU v jednotlivých spolkových zemích vyjadřují obavy, zda jim to v lokálních volbách „nespočítají" voliči a nepošlou je do opozice. Či je v ní neudrží. Občané totiž podle všeho nesdílejí pohled berlínské vlády.

„Polovina Němců přitom podle průzkumů veřejného mínění se stávající imigrační politikou nesouhlasí. Podle veřejnoprávní ZDF si 54 procent Němců myslí, že migranty se nepodaří úspěšně integrovat, 58 procent by bylo pro znovuobnovení hranic v rámci Evropy," píše páteční MF Dnes.

Německý ministr financí Wolfgang Schäuble dokonce nedávno varoval, že postavení Evropy ve světě může notně oslabit, pokud země nedokáže zvládnout uprchlickou krizi. Starý kontinent se prý může stát zapomenutým kontinentem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…