Merkelová přijala Gretu. A slíbila jí, že se polepší

20.08.2020 16:56

Švédská aktivistka Greta Thunbergová vyzvala německou kancléřku Angelu Merkelovou k tomu, aby řešila klima jako krizi. Thunbergová se s Merkelovou sešla na jednání v Berlíně. Píše o tom serer iDNES.cz.

Merkelová přijala Gretu. A slíbila jí, že se polepší
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

Thunbergová nebyla jedinou aktivistkou, která se s Merkelovou dnes setkala. Kromě ní byla na setkání i belgická kolegyně Thurnbergové Adélaide Charlierová. Podle ní Merkelová přislíbila, že bude statečnější. Kromě těchto dvou aktivistek se jednání zúčastnila i německá Luisa Neubauerová a také ještě belgická aktivistka Anuna de Weverová.

Švédská klimatická aktivistka po jednání apelovala na to, že chce, aby lidé vystoupili ze své komfortní zóny a byli statečnější. „Chceme, aby vůdci převzali odpovědnost a klimatickou krizi řešili jako každou jinou krizi,“ uvedla.

Před setkáním aktivistky přivítali jejich příznivci s transparenty. Byla jich zhruba dvacítka a apelovali na politiky, že chtějí být slyšet, protože jim politici podle jejich slov kradou budoucnost. Merkelová se podle svých slov s aktivistkami sešla ráda. „Evropská unie musí konečně jednat, Německo se musí ujmout iniciativy: investice do fosilní energetiky musejí skončit, ekocida musí být trestána. Potřebujeme závazné emisní limity,“ zaznívá také od aktivistek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…