Městská policie Praha bourá sociální sítě sexy obrázky policistek. První FOTO stáhla, hned druhý den ale přišlo další

03.08.2018 9:51

Žena oděná pouze ve spodním prádle a opírající se o policejní vůz, takový snímek se rozhodla Městská policie hlavního města Prahy ve středu sdílet na svých facebookových stránkách. Podle svých slov tím chtěla pouze odlehčit obsah svého profilu. S pochopením se však příliš nesetkala, diskutující „sexistickou fotografii“ odsoudili, nakonec proto byla z profilu zcela stažena. Přesto si ale hned druhý městská policie přidala na sociální síť „malé pokračování“.

Městská policie Praha bourá sociální sítě sexy obrázky policistek. První FOTO stáhla, hned druhý den ale přišlo další
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

Fotografie, kterou nakonec městská policie raději smazala, vzbudila na Facebooku vlnu emocí, informoval server iROZHLAS.cz. „Ahoj kluci, máte tady někde na Praze 7 náborové oddělení? Pro ty, co v této fotce hledají jiný význam - foto jsme dostali přímo od strážníků z Prahy 7,“ stálo v popisu fotky. Městská policie pro jistotu dodala, že se nejedná o nábor.


(Zdroj: Facebook Městská policie ČR - stažená fotografie)

„Státní instituce fungující z peněz daňových poplatníků by si takový přešlap neměla v civilizované zemi vůbec dovolit,“ reagovala jedna z diskutujících. „S vámi řešit něco jako sexuální obtěžování musí být pro oběť, ženu, naprostá paráda,“ přidal se další.

Městská policie prý ale chtěla tímto příspěvkem lidem ukázat, že jsou také jen lidé a ne pouze roboti. „Naší snahou bylo oživit oficiální a strohý profil nějakým odlehčeným tématem. Chtěli jsme tím příspěvkem ukázat, že jsme jenom lidi, nejsme roboti,“ snažila se záležitost serveru iROZHLAS.cz objasnit mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Irena Seifertová, podle jejího názoru lidé ve fotografii hledali něco, co tam vůbec není. „Nevím, co je na hezké slečně vedle policejního auta tak hrozného,“ dodala.

Pro řadu negativních reakcí se nakonec městská policie rozhodla obrázek smazat s tím, že jejím záměrem určitě nebylo nikoho poškodit či diskriminovat a došlo k mylné interpretaci příspěvku. „Pokud jsme se kohokoliv dotkli, omlouváme se,“ uvedli strážníci ve svém vyjádření.

Tím to ale neskončilo. Hned den poté se na facebookovém profilu pražské městské policie objevilo pokračování. V něm jsme mohli spatřit pro změnu fotografii, kde se o policejní automobil opírá muž v šortkách obklopený třemi sličnými policistkami v uniformách. „Malé pokračování. Ještě jedno letní osvěžení, tentokrát z Prahy 1, na výslovné přání pracovníka z nedaleké stavby.“

„Včera jsem viděla hezkou fotku na vašem Facebooku, tak já tam chci být taky. Kolegyně, i vám velké díky!“ připsala ke zveřejněné fotografii jedna ze členek městské policie.

  • Původní zdroj ZDE

Nakonec strážníci poděkovali všem, tedy i těm, kteří zrovna nejsou jejich „fandy“, za pozitivní komentáře a vyjádření, které byly v souvislosti se středeční fotografií zveřejněny. „Ať už na našem facebookovém profilu, nebo i pod články publikovanými médii. Tato pozitivní zpětná vazba nás velmi těší a znamená, že jste pochopili naši snahu o odlehčení. Je to jasný signál, že si zachováváme nadhled, smysl pro humor a pochopení pro nadsázku. DĚKUJEME,“ uzavřeli.

autor: nab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …