Michael Kocáb u Tachecí: Dobře, Miloši, ukaž, co dovedeš

30.01.2013 11:12

Hudebník a bývalý ministr Michael Kocáb byl jedním z nejviditelnějších sympatizantů Karla Schwarzenberga v prezidentské volbě. Nyní uvažuje, jak podporu pro „Karla“ přetavit po volbách v dlouhodobější politickou iniciativu. O svých plánech hovořil pro MF DNES s Barborou Tachecí.

Michael Kocáb u Tachecí: Dobře, Miloši, ukaž, co dovedeš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu Karla Schwarzenberga. Fenomén Karel zůstal nakonec poražen

„Teď je tady taková jemná pavučina pravdy a lásky po celé zemi,“ vysvětluje. Drtivá většina voličů Karla Schwarzenberga podle něj podporuje myšlenkový proud započatý Václavem Havlem, jehož je Schwarzenberg pokračovatelem. „Má to obrovskou potenci,“ věří.

Tato aktivita by však podle něj neměla být zaměřena pouze proti prezidentu Miloši Zemanovi. Ten by si naopak prý zasloužil určitou dobu, aby dokázal, co dovede. „Za sebe říkám: Dobře, Miloši, ukaž, jestli dokážeš překročit svůj stín - jestli dokážeš ve funkci hlavy státu přestat pít nadmíru, jestliže se dokážeš rozejít se svými přáteli a poradci z řad bývalých normalizačních komunistů,“ říká hudebník.

Sám však příliš nevěří, že by prezident dokázal jeho očekávání naplnit. „Pokud bychom jeho první televizní rozhovor po zvolení brali jako prubířský kámen, tak už selhal ve všem možném. Působilo to jako výstup nového samovládce, který si dělal srandu z celého světa,“ říká Kocáb. Zeman byl podle něj rozjařený, sebestředný a útočil na všechny kolem sebe.

Kocáb prý uznává řadu názorů, se kterými Zeman v kampani vystupoval, ale obává se jeho normalizačních komunisticko-ekonomických bratrstev. Naopak na Karlu Schwarzenbergovi si prý váží řady věcí, které převažují výtky, mířící zejména k jeho působení v Topolánkově a Nečasově vládě.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…