Michael Žantovský na Hrad. A není to legrace

11.02.2017 18:13

Pokud se Miloš Zeman rozhodne příští rok obhajovat prezidentskou funkci, možná proti sobě bude mít jednoho vyzyvatele navíc. Lidé, kteří nemají Zemana právě v lásce, našli osobnost, která by se mohla stávající hlavě státu postavit.

Michael Žantovský na Hrad. A není to legrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Žantovský

Na sociální síti Facebook před několika hodinami vznikla skupina, jejíž členové volají po kandidatuře Michaela Žantovského na post hlavy státu. Žantovský patřil mezi spolupracovníky prvního prezidenta České republiky a v tuto chvíli vede Knihovnu Václava Havla jako její ředitel.

„Komunita, která si přeje kandidaturu Michaela Žantovského ve volbách na prezidenta České republiky. Děkujeme za podporu!“ představuje se skupina. Žantovský se k návrhu na svou kandidaturu zatím nevyjádřil.

Naproti tomu předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš už dal najevo, že o své kandidatuře na prezidentský úřad vážně uvažuje. Už se dočkal podpory některých politiků z řad ČSSD, TOP 09, KDU-ČSL a Starostů a nezávislých. Drahoš v souvislosti s možnou kandidaturou v rozhovoru pro MF Dnes zdůraznil, že by nechtěl být „anti-někdo“, ani anti-Zeman. Pokud skutečně bude kandidovat, stane se tak s vlastním pozitivním programem.

Prozatím nejviditelnějším prezidentským kandidátem je textař Michal Horáček. Ten upoutal pozornost médií důraznou kritikou čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga, za kterou se ale později omluvil. Stranou pozornosti médií nezůstalo ani představení Horáčkova týmu poradců. Patří mezi ně filozof Miroslav Petříček, hokejový vítěz z Nagana Robert Reichel nebo profesionální cyklista Leopold König.

Našli se ovšem i vtipálci, kteří Horáčkův tým přirovnali ke slavné hororové Addamsově rodině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…