Michal Horáček: Nechceš uprchlíky? To je jako říct, že nechceš déšť

07.07.2016 10:01

Odpůrce migrace je něco jako odpůrce deště – může nadávat, že déšť nechce, ale pršet bude stejně, uvedl textař, zakladatel sázkové kanceláře Fortuna a potenciální prezidentský kandidát Michal Horáček. Informoval o tom server Blesk.cz.

Michal Horáček: Nechceš uprchlíky? To je jako říct, že nechceš déšť
Foto: michalhoracek.cz
Popisek: Michal Horáček

Horáček se pozastavil nad tím, že ze svých domovů odešlo na 60 milionů lidí. A že zatímco Češi historicky uprchlíkům pomáhají, Miloš Zeman není jediný, kdo rozdělil společnost.

„Prezident zejména, po mém soudu, nemá přispívat, aby se rozdělovala... Nicméně pan prezident Zeman není jediný, kdo společnost rozdělil,“ upozornil Horáček.

Celý text včetně videa je ZDE

Podle něj je důležité zachovat si rozdílné názory ve společnosti, už jenom proto, že lidé žijí v různých podmínkách a mají různé charaktery, ale i zájmy a sny.

„Nesmí se ale rozdělit to, že máme pořád na mysli blaho České republiky, to znamená naši prosperitu, naši svobodu a svobodu a prosperitu našich dětí a vnuků. Jestli se jednou vykopou příkopy, které jsou obtížně zase k zakopání, je to moc špatně. Obávám se, že se to skutečně děje,“ varoval Horáček.

Pozastavil se přitom nad tím, kdo je z jeho pohledu odpůrce migrace. „Co to je odpůrce migrace? To je něco jako odpůrce deště. Mohu stokrát říkat: To nechci! Nechci déšť! Ale on je, prší. Stejně tak se stalo, že vlivem válek, rozvrácených států, sucha a spousty dalších okolností se 60 milionů lidí dalo do pohybu. My to vidíme z evropského hlediska, ale z toho širšího je to tak, že 60 milionů lidí opustilo své domovy a posunuli se jinam,“ uvedl Horáček.

Připomněl, že v 90. letech jsme pomohli muslimům, kteří přicházeli z Bosny. Podotkl k tomu, že neví, že by se u nás zdravotní sestry muslimky někde „odpalovaly na náměstí“. „Moje osobní zkušenost je taková, že jsme je přijali velkoryse a oni tu pomoc využili. A tak jsme se stali lidmi,“ dodal Horáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…