Migrant v Německu brutálně zaútočil na manželku. Chtěl ji upálit zaživa. Podívejte se, jak dopadl

02.09.2016 16:42

K otřesnému činu došlo včera v uprchlické ubytovně v německém městě Rüdesheim, které se nachází ve spolkové zemi Hessensko. Syrský uprchlík se pokusil zapálit svoji manželku, ale nakonec zemřel sám.

Migrant v Německu brutálně zaútočil na manželku. Chtěl ji upálit zaživa. Podívejte se, jak dopadl
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Pětačtyřicetiletý syrský žadatel o azyl polil ženu látkou, jež zvyšuje intenzitu plamenů, a hodlal ji zapálit. Nakonec se však dostal oheň mimo jeho kontrolu a sám se stal jeho obětí. Těžce zraněnou ženu převezl záchranný vrtulník do nejbližší nemocnice, kde bojuje o život. Manželský pár již žil odloučeně a přímo v této uprchlické ubytovně bydlela pouze jednatřicetiletá žena a tři jejich děti. Oheň se postupně rozšířil po celé budově a zranil další dva ze čtrnácti zdejších obyvatel. 

Jak uvedla místní policie, manželský pár ze Sýrie měl za sebou celou řadu konfliktů v minulosti a muž již několikrát před tím porušil německé zákony. K zapálení uprchlické ubytovny došlo před několika dny také v bavorském městečku Gößweinstein. Byť v tomto případě údajně nešlo o úmyslné zapálení a nešťastná událost si nevyžádala lidské životy. Oheň podle svědků vznikl při neopatrné manipulaci s vodní dýmkou, kterou si chtěli zapálit dva zdejší obyvatelé.

Vyšetřovatelé již ze založení požáru obvinili osmnáctiletého a dvacetiletého žadatele o azyl. Oba by měli být souzeni za žhářství z nedbalosti, ale jelikož vyšetřovatelům podávají protichůdné informace, celý případ se tím značně zamotává. Požár se v každém případě po budově rozšířil velmi rychle a jeho osm obyvatelů, somálská žena se svým synem a syrská rodina, přišlo v několika minutách o veškerý svůj majetek, včetně oblečení a osobních věcí.

Ubytovna pro azylanty byla vážně poškozena a podle expertů tak vznikla škoda ve výši až 100 000 eur. Hasiči sice na místo dorazili do několika málo minut, ale budovu se jim zachránit nepodařilo. Aspoň však zamezili rozšíření ohně do okolních budov. Vyšetřovatelé pracují s více verzemi a ve hře je také úmyslné založení požáru či možné xenofobní aspekty. Celý případ byl kvůli mnoha nejasnostem dokonce svěřen nikoli místním orgánům, ale bavorské státní policii.

Jak uvádí internetový server Nordbayern, místní obyvatelé si prozatím podezřeními vyšetřovatelů nelámou hlavu a jsou postiženým uprchlíkům ve všech směrech nápomocni. Byl již založen fond, v rámci kterého lidé shromažďují boty i oblečení. Vedle toho jsou vybírány peníze na nákup hygienických předmětů a potravin. „Vzhledem k tomu, že uprchlíci jsou součástí naší komunity, ochota zdejších občanů jim pomoci je skutečně enormní,“ uvedl azylový úředník Rainer Polster.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…