Migrant ve Vídni zle zacházel se dvěma bezdomovkyněmi. Zamkl je v místnosti a pak...

24.05.2018 9:20

Vídeňská policie musí řešit další z nesčetných případů znásilnění, kterého se dopustil migrant. Nejmenovaný muž vylákal dvě bezdomovkyně na drink a poté je proti jejich vůli zamkl v místnosti a tam je několik hodin znásilňoval.

Migrant ve Vídni zle zacházel se dvěma bezdomovkyněmi. Zamkl je v místnosti a pak...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bezdomovec, ilustrační foto

Podle informací deníku Kronen Zeitung je pachatelem migrant z Rumunska, který potkal dvě bezdomovkyně z Villachu v odpoledních hodinách 24. dubna. Obě ženy vylákal do opuštěného striptýzového baru na Triester ulici s tím, že je pozve na drink. Místo alkoholu a dobré zábavy si však ženy prožily doslova peklo. Ihned po příchodu na místo se muž začal chovat násilnicky a obě ženy natlačil do oddělených místností, které uzamkl.

Osmatřicetiletou bezdomovkyni a její o dva roky mladší kamarádku několik dalších hodin bil a znásilňoval. Až další den se nad nimi „slitoval“ a pustil je ven. Obě ženy si vedle škrábanců a oděrek odnesly těžké trauma, které podle psychologů nějakou dobu potrvá. Jedna z obětí navíc utrpěla i těžká zranění a musela vyhledat lékařskou pomoc. Násilnický Rumun ji při vynucování pohlavního styku zlomil několik žeber i nos.

Celý text v němčině je ZDE.

Žena tak stráví nějakou dobu v lékařské péči. „Oběť znásilnění byla okamžitě operována a v příštích týdnech bude muset pobývat v nemocnici,“ cituje rakouský deník vyjádření mluvčí vídeňské policie Iriny Steirerové. Policisté mezitím pokračují ve vyšetřování celého případu a pachatel půjde brzy před soud. Zatknout se jej podařilo dva dny po spáchání trestného činu, když se vrátil na místo činu.

„On sám je také bezdomovec, ale měl k dispozici klíče od všech místností v nevyužívaném podniku. Čas od času tam také přespával,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že obviněný svoji vinu od začátku odmítal. Nicméně jeho osmatřicetiletá oběť jej identifikovala zcela jasně. Muž tak čelí obvinění z omezování osobní svobody a v neposlední řadě také ze znásilnění a rovněž násilného chování vůči druhé osobě.

Vyšetřování policistům lehce komplikuje druhá oběť znásilnění, po které se slehla zem a o jejím současném pobytu není nic známo. Policie po ní vyhlásila pátrání a požádala i prostřednictvím médií veřejnost o jakékoli informace, které povedou k jejímu nalezení. Vyšetřovatelé se domnívají, že byla oběť znásilnění zastrašována rumunským migrantem, a proto se rozhodla raději celou záležitost nenahlásit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…