Mikuláši Mináři, je to zlé. Tohle si o jeho akci s Křečkem myslí Jindřich Šídlo. A valí se to dál

19.02.2020 16:58 | Zprávy

Šéfkomentátor serveru Seznam Zprávy má za to, že členové spolku Milion chvilek pro demokracii udělali první chybu. S akcí Křeček. Tato chyba ale dala do ruky zbraň těm, kteří drží v rukou skutečnou moc a mohou teď Milion chvilek tlouct klackem. Před zlehčováním prospěšných akcí Milionu chvilek pro demokracii varoval komentátor serveru Aktuálně.cz Martin Fendrych. Petr Honzejk v textu pro Hospodářské noviny upozornil, že ani Babiš, kterému nejsou akce Milionu chvilek po chuti, si nemůže dovolit všechno.

Mikuláši Mináři, je to zlé. Tohle si o jeho akci s Křečkem myslí Jindřich Šídlo. A valí se to dál
Foto: Repro Facebook
Popisek: Foto ze setkání Mikuláše Mináře a Andreje Babiše

Komentátor serveru Seznam Zprávy Jindřich Sídlo je přesvědčen, že spolek Milion chvilek pro demokracii udělal první velkou chybu. Jde o zvolení Stanislav Křečka ombudsmanem. Dopředu hrozit protesty, když bude demokraticky zvolenými poslanci vybrán ten či onen kandidát byla chyba. Chyba o to větší, že kritici spolku dostali k dispozici munici proti Mikuláši Minářovi a jeho kolegům.

Vyhrožovat demokraticky zvolené Sněmovně protestní demonstrací ještě předtím, než se poslanci vydají v tajné, demokratické volbě volit ombudsmana, je tak zásadní taktický kiks, že si člověk musí klást otázku, jak na tenhle nápad Mikuláš Minář a jeho okolí vlastně přišli. Je to důsledek jisté politické nevyzrálosti? Nebo projev zbytnělého sebevědomí, které po úspěšných loňských demonstracích trochu rozostřilo smysl pro realitu?“ zeptal se Šídlo.

Faktem přitom je, že volbu ombudsmana měli v rukou jen a pouze poslanci a nikdo jiný, takže právě poslanci nesou odpovědnost za to, koho zvolili za ombudsmana. Stejně jako nesou plnou odpovědnost za to, že si za místopředsedu Sněmovny zvolili Tomia Okamuru.

„Pardon, ale ne. Tahle Sněmovna, respektive její většina ANO-KSČM-SPD-ČSSD zvolila už svým místopředsedou Tomia Okamuru a přes všechny jeho rasistické kousky ho na jeho postu ponechává. Do mediálních rad zasedli takoví velikáni jako jednotka celoživotní bezpáteřnosti Petr Žantovský (pochopitelně držitel státního vyznamenání), Tomáš Kňourek, jenž každou literaturu, kterou nechápe, označuje za homosexuální propagandu, či Jan Krůta, spoluautor legendární bolševické prasárny Kauza Magor v Mladém světě v roce 1975,“ pokračoval Šídlo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…