Miliardáře Trumpa podpořily tisíce lidí. Zůstává horkým kandidátem na prezidenta USA

22.08.2015 19:38

Uchazeč o prezidentskou nominaci za americké republikány Donald Trump v konkurenci ostatních kandidátů uspořádal dosud jedno z největších setkání s voliči před nadcházejícími volbami hlavy Spojených států. Do města Mobile ve státě Alabama se v pátek sjely tisíce příznivců Trumpa, který i přes kontroverzní vystupování je podle průzkumů veřejného mínění mezi republikány favoritem.

Miliardáře Trumpa podpořily tisíce lidí. Zůstává horkým kandidátem na prezidenta USA
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Trump byl kvůli zájmu voličů nucen dvakrát změnit místo konání srazu, nakonec ho uspořádal na fotbalovém stadionu, který pojme přes 40.000 lidí. "Počítali jsme s 250, 300 lidmi. Skvělý by byl hotel. Pak říkali, že se něco děje. Nemůžeme to tam uspořádat. Tak jsme chtěli konferenční středisko, kam se vejde 10.000 lidí. Další den říkali, že máme příliš mnoho lidí, kteří se tam nevejdou. Takže jsme tady," prohlásil Trump o výběru stadionu.

Trump během projevu zopakoval svůj tvrdý postoj proti nelegálnímu přistěhovalectví

Oficiální počet návštěvníků, kteří na Trumpovo volební shromáždění přišli, není znám. Policie uvedla, že rozdáno bylo 30.000 lístků. Trumpův tým ještě před akcí uvedl, že očekává asi 36.000 lidí. Úřad starosty Mobilu počet návštěvníků odhadl na 30.000, mnohá média udávala číslo o 10.000 menší.

Trump během projevu zopakoval svůj tvrdý postoj proti nelegálnímu přistěhovalectví a opět použil termín dětských kotev, což je označení pro děti, které se ve Spojených států narodí migrantům bez povolení k trvalému pobytu. Dítě se narozením na území USA automaticky stává americkým občanem, což podle kritiků rodiny zneužívají k setrvání v zemi.

Jedny z největších setkání s voliči pořádá nezávislý levicový senátor Bernie Sanders, který se uchází o prezidentskou nominaci za Demokratickou stranu. Na jeho poslední dvě srpnová shromáždění dorazilo pokaždé okolo 28.000 příznivců. Analytici upozorňují, že Sanders získává stále větší podporu, což může znamenat vážný problém pro Hillary Clintonovou, považovanou dosud za favoritku demokratů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…