Milionový kšeft s Evou Pilarovou: Kuchařka, kterou nikdo nemůže najít

20.03.2012 12:53

Máte rádi zvěřinu, chtěli byste si ji uvařit, ale rádi byste vyzkoušeli nějaký neotřelý recept? Mohla by vám pomoci třeba vzácná kuchařka vydaná státním podnikem Lesy ČR, považte náklad na jeden výtisk tohoto zajisté gastronomického skvostu činil čtyři tisíce korun. Zprávu přináší server Ihned.cz

Milionový kšeft s Evou Pilarovou: Kuchařka, kterou nikdo nemůže najít
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Eva Pilarová

Kuchařka s recepty na zvěřinové pochoutky se však dostala do rukou jen tisíci šťastlivců. Ti možná ani netuší, jaký mají doma poklad. Nikdo totiž zvěřinovou kuchařku, vydanou před třemi lety státním podnikem Lesy ČR, dodnes pořádně neviděl.

Výjimečná je kniha i cenou - tisíc výtisků s přiloženým DVD stálo necelé čtyři miliony. Její tváří byla Eva Pilarová.

Nejnověji si knihu nemohli prohlédnout ani auditoři z Nejvyššího kontrolního úřadu, když loni prováděli prověrku hospodaření podniku. Kniha už jednoduše není. Tečka.

Lesy ČR se tak zachovaly daleko méně sobecky než většina jiných vydavatelů knih. Bývá totiž zvykem, že se stranou nákladu rovnou připraví nějaký autorský a nakladatelský výtisk. Lesy ČR si však nic "nesyslily" a vše daly do placu vášnivým kuchařům a kuchařkám.

Otázkou jen podle serveru je, zda skutečně nějací čtenáři knihy existují, nebo jestli se utracené čtyři miliony někam zkrátka nevypařily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…