Miliony a za nimi další miliony uprchlíků... Vlivný muž z USA píše o zániku Evropy

11.09.2015 9:32

Americký konzervativní komentátor a bývalý spolupracovník prezidenta Reagana Patrick J. Buchanan tvrdí, že Evropu čeká kvůli jejímu bezbřehému liberalismu zánik. Především v souvislosti s migrační krizí poukazuje na to, že „starý kontinent“ není schopen hájit své hodnoty a kulturu.

Miliony a za nimi další miliony uprchlíků... Vlivný muž z USA píše o zániku Evropy
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

„James Burnham před více než padesáti lety ve své knize Sebevražda Západu napsal, že Západ zahubí ideologie liberalismu. Předpovídal, že bezmyšlenkovitá velkorysost liberálů, kteří podřizují zájmy svých vlastních lidí utopistickým a altruistickým impulzům, přivodí konec západní civilizace. Myslíte si, že se mýlil? Potom se podívejte na to, co se právě teď děje v Evropě. Srbsko, Maďarsko a Slovensko jsou zaplaveny žadateli o azyl a snaží se chránit své hranice. Jejich instinkt pro přežití jim velí zachránit se stůj co stůj. Přesto jsou za tyto pokusy veřejně odsuzováni,“ podivuje se Buchanan a zmiňuje papeže, který vyzval katolíky k vítání žadatelů o azyl i rozhodnutí Angely Merkelové otevřít německé hranice pro letošních 800 000 žadatelů o azyl.

Podle Buchanana jsou tato vysoká čísla jen začátkem toho, co může přijít, pokud Evropa nevytáhne padací most. „Desítky tisíc Syřanů v Maďarsku, Rakousku a Německu představují jen první vlnu. Za nimi čekají připraveni ke stejném kroku v Libanonu, Turecku a Jordánsku další čtyři miliony jejich souvěrců. K tomu připočtěme dva miliony alavitů a dva miliony křesťanů, kteří uprchnou ze země po pádu Asadova režimu a otěže převezmou bojovníci ISIS. Do pohybu se již daly také masy Iráčanů, jejichž vyhlídky na sjednocení a mír mizí v nedohlednu. Mezi uprchlíky jsou také Pákistánci, Bangladéšané a Afghánci. Až Američané úplně opustí Afghánistán a Tálibán se začne mstít, prchnou na Západ další desítky tisíc lidí,“ vypočítává Buchanan.

„Další vlna uprchlíků je připravena v Africe, jejíž miliardová populace by se měla do roku 2050 zdvojnásobit. Pokud Evropa neutěsní své hranice, aby se zachránila, zbude z ní v polovině století vůbec něco? Evropské národy budou rozděleny protipřistěhovaleckými stranami, jako je Národní fronta ve Francii a UKIP ve Velké Británii. Pokud se hlavní politické síly nerozhoupají k rozhodným omezením přistěhovalectví, budou smeteny,“ míní Buchanan a upozorňuje, že již nyní se v Německu a Rakousku zvedá odpor proti pozvání desítek tisíc imigrantů. „Neméně hlasitě se proti uprchlíkům ozývají také národy východní Evropy, kde se neustále snižuje rodilá populace,“ konstatuje Buchanan.

Americký konzervativní komentátor zmiňuje také situaci v Izraeli, kde tamější politici také migrační vlnu sledují a reagují na ni. „I přes námitky opozice premiér Netanjahu odmítl udělovat azyl Arabům a muslimům. Poté, co postavil plot oddělující západní břeh Izraele, staví nyní další plot na hranici s Jordánskem. Palestinský vůdce Mahmúd Abbás říká, že vítá s otevřenou náručí palestinské žadatele o azyl. Obě strany ale dobře ví, že v tomto boji se může stát demografie jejich osudem,“ uvádí Buchanan a konstatuje, že ani Schengen se svojí garancí otevřených hranic v rámci členských států nejspíš invazi nezabrání. „Staré hranice mezi evropskými státy proto budou znovu obnoveny. Mezitím se budou mezi sebou dále přít státy o to, kolik uprchlíků přijmout a kdy už zavřít hranice. EU se kvůli tomu může následně zcela zhroutit,“ obává se Buchanan.

„Vlna tisíců imigrantů a stovky tisíc a milionů dalších, kteří přijdou po nich, nutí Evropany k řešení existenciální otázky. Kdo jsme? Jsme jedinečné národy určité rasy, historie, víry, jazyka a kultury, kterou stojí zachovat pro další generace? Záleží v prvé řadě na nás Němcích, Rusech, Polácích, Italech, Španělech a Francouzích? Nebo jsme prostě Evropané, kteří žijí na nejmenším světovém kontinentu a sdílejí víru v rovnost všech národů a kultur, sekularismus a sociální demokracii? Liberál je v přírodě skutečně výjimkou. Každý živočišný druh reaguje, když mu jiný zasahuje do jeho prostoru. Nakonec měl Burnham nejspíš pravdu. Liberalismus je ideologie, která přinutí Západ spáchat sebevraždu,“ uzavírá Buchanan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…