Miliony lidí budou trpět. Nejen zimou. Klima: Odpůrce vidí zlo

25.10.2021 10:52 | Zprávy

Publicista a autor webu Klimaskeptik Vítězslav Kremlík tvrdí, že teorie o globálním oteplování nejsou nic víc než podvod. A teď ve jménu tohoto podvodu budou trpět miliony lidí. Budou trpět nejen zimou. Ve jménu zelené ideologie šířené z Bruselu budou trpět také chudobou a dalšími problémy.

Miliony lidí budou trpět. Nejen zimou. Klima: Odpůrce vidí zlo
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Klimaskeptik Vítězslav Kremlík

Vítězslav Kremlík ve shodě s odborníky, ale např. také s možným příštím premiérem Petrem Fialou (ODS) varuje, že nadcházející zima bude tvrdá. Jen jedním dechem dodává, že s jarem nepřijde žádné zlepšení. Čechům bude dál zle. Kvůli zeleným plánům Evropské unie. Podle Kremlíka se ukazuje, jak špatné tyto problémy jsou.

Svůj popis situace začal v zimě z přelomu let 2020/2021, která byla tužší, než se očekávalo. V Číně, v USA i jinde. To zvýšilo poptávku po palivech všeho druhu a kvůli tomu jich je s další blížící se zimou nedostatek. A tak ceny paliv prudce rostou. Růst cen by bylo možné zbrzdit zvýšením těžby zemního plynu. Jenže západní Evropa postupuje přesně opačně. Ve jménu ekologické ideologie se omezuje těžba plynu v Nizozemí a také britská vláda, ačkoli již ostrovní království není členem EU, nepočítá s rozšiřováním těžby plynu. „Proč Británie vystupovala z unie, když přesto pokračuje v bláznivé sebevražedné politice?“ položil si v této souvislosti otázku Kremlík na serveru Neviditelný pes.

Kremlíkovi to dává smysl pouze ve světle toho, že je všemi možnými prostředky prosazována zelená ideologie a je potlačována pravda o energetické krizi a o tom, jak by ji bylo možné řešit, kdyby nebylo fanatismu. Víc lidí by si pak možná přečetlo, že letos také méně foukal vítr a tím je k dispozici méně energie z větrných elektráren. Jenže čím ji nahradit, když se v EU omezuje těžba plynu.

„A další říjnová novinka? Nobelovu cenu za fyziku v roce 2021 získali průkopníci klimatologických modelů Syukuro Manabe a Klaus Hasselmann „za fyzikální modelování klimatu země, kvantifikaci variability a za spolehlivé předpovídání globálního oteplování.“ Slovíčko „spolehlivé“ (reliable) je tu naprostým výsměchem. Jejich modely mají i po půl století stále stejnou nejistotu předpovědí jako v 70. letech. Nevíme, zda se při zdvojnásobení CO2 oteplí o půl stupně nebo o šest stupňů. To je podle mne na Nobelovu cenu dost chabé. Spíše jde o další politickou trafiku,“ zlobil se Kremlík.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…