Miliony lidí budou trpět. Nejen zimou. Klima: Odpůrce vidí zlo

25.10.2021 10:52

Publicista a autor webu Klimaskeptik Vítězslav Kremlík tvrdí, že teorie o globálním oteplování nejsou nic víc než podvod. A teď ve jménu tohoto podvodu budou trpět miliony lidí. Budou trpět nejen zimou. Ve jménu zelené ideologie šířené z Bruselu budou trpět také chudobou a dalšími problémy.

Miliony lidí budou trpět. Nejen zimou. Klima: Odpůrce vidí zlo
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Klimaskeptik Vítězslav Kremlík

Vítězslav Kremlík ve shodě s odborníky, ale např. také s možným příštím premiérem Petrem Fialou (ODS) varuje, že nadcházející zima bude tvrdá. Jen jedním dechem dodává, že s jarem nepřijde žádné zlepšení. Čechům bude dál zle. Kvůli zeleným plánům Evropské unie. Podle Kremlíka se ukazuje, jak špatné tyto problémy jsou.

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí

Svůj popis situace začal v zimě z přelomu let 2020/2021, která byla tužší, než se očekávalo. V Číně, v USA i jinde. To zvýšilo poptávku po palivech všeho druhu a kvůli tomu jich je s další blížící se zimou nedostatek. A tak ceny paliv prudce rostou. Růst cen by bylo možné zbrzdit zvýšením těžby zemního plynu. Jenže západní Evropa postupuje přesně opačně. Ve jménu ekologické ideologie se omezuje těžba plynu v Nizozemí a také britská vláda, ačkoli již ostrovní království není členem EU, nepočítá s rozšiřováním těžby plynu. „Proč Británie vystupovala z unie, když přesto pokračuje v bláznivé sebevražedné politice?“ položil si v této souvislosti otázku Kremlík na serveru Neviditelný pes.

Kremlíkovi to dává smysl pouze ve světle toho, že je všemi možnými prostředky prosazována zelená ideologie a je potlačována pravda o energetické krizi a o tom, jak by ji bylo možné řešit, kdyby nebylo fanatismu. Víc lidí by si pak možná přečetlo, že letos také méně foukal vítr a tím je k dispozici méně energie z větrných elektráren. Jenže čím ji nahradit, když se v EU omezuje těžba plynu.

„A další říjnová novinka? Nobelovu cenu za fyziku v roce 2021 získali průkopníci klimatologických modelů Syukuro Manabe a Klaus Hasselmann „za fyzikální modelování klimatu země, kvantifikaci variability a za spolehlivé předpovídání globálního oteplování.“ Slovíčko „spolehlivé“ (reliable) je tu naprostým výsměchem. Jejich modely mají i po půl století stále stejnou nejistotu předpovědí jako v 70. letech. Nevíme, zda se při zdvojnásobení CO2 oteplí o půl stupně nebo o šest stupňů. To je podle mne na Nobelovu cenu dost chabé. Spíše jde o další politickou trafiku,“ zlobil se Kremlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…