Miloš Zeman stoupající na Hrad. Podívejte se na jeho prezidentský klip

13.12.2012 16:55

VIDEOKLIP UVNITŘ Nežijeme v ideálním světě. A proto zde stojím a říkám, volím Zemana. Kdybychom žili v ideálním světě, budu volit Karla IV. a Miloš Zeman by se líbal s oblíbenou herečkou Audrey Hepburnovou. To řekl populární herec Marek Vašut před promítáním volebního klipu, který natočil Filip Renč.

Miloš Zeman stoupající na Hrad. Podívejte se na jeho prezidentský klip
Foto: archiv Miloše Zemana
Popisek: Volební klip prezidenta Miloše Zemana

Volební klip Miloše Zemana stojí za to. Prochází se v něm Prahou a na Vysočině. Nakonec ho v jeho kanceláři obejme dcera Kateřina. Teď měl premiéru v klubovém kině MAT v Praze. A bylo při tom hodně srandy. Klip totiž uvedl herec Marek Vašut, nyní vystupující v reklamě na výživový doplněk na potíže s prostatou a močením Prostenal.

Kritický Vašut

„Vždyť ses tím proslavil,“ šťouchnul si do Vašuta režisér Filip Renč. Herec zvedl obočí a šel moderovat předváděčku volebního klipu Miloše Zemana. „Poprvé jsme se setkali v Národním divadle v roce 1989 v době stávky. Největší aplaus tam sklidil samozřejmě Václav Havel, ale hned po něm lidé tleskali Zemanovi. Před tím totiž vydal v Technickém magazínu už legendární článek, kde brutálně popsal špatnou ekonomickou a hospodářskou situaci země,“ řekl Vašut s tím, že Zeman je skvělý rétor a má smysl pro herectví.

Následně nicméně sdělil, že se za dvaadvacet let poučil a už není nekritickým fanouškem nikoho a ničeho. „Když se ale Miloše Zemana v České televizi ptali, proč by jej lidé měli zvolit, odvětil, že třeba kvůli tomu, že bude lidi štvát méně než ostatní kandidáti. To je můj případ. Jeho oblíbenou herečkou je Audrey Hepburnová. Nicméně zde stojím já a říkám, že volím Zemana. V ideálním světě bych volil Karla IV. a Zeman by se líbal s Hepbernovou,“ vtipkoval.

Renč o Zemanovi

Režisér Filip Renč poznamenal, že klip točili dva dny na Vysočině a pak v Praze a vybral do něj citáty z knihy rozhovorů Zpověď informovaného optimisty, kterou napsal publicista Petr Žantovský. „Je to sympatický a výborný herec. Volím Zemana, protože je to člověk, jenž si léty v politice a svými názory zaslouží tuto funkci zastávat“ prohlásil o Zemanovi.

Před lety prý Miloš Zeman natáčel televizní medailonek s filmařem Robertem Sedláčkem a byl obviněn z toho, že si to sám zrežíroval. „To není pravda. Nicméně jsem si říkal, že až umřu, tak bude k dispozici dokument se mnou. A přál jsem si, aby na mě lidé vzpomínali v dobrém. Nicméně žiji a natáčel jsem s dalším profesionálem. Proto jsem se choval pokorně. Nesnáším totiž amatéry a mám úctu k profesionálům,“ sdělil horký prezidentský kandidát. Vašut si při tom přihřál vlastní polívčičku. „Doufám, že ve funkci prezidenta podpoříte český film,“ řekl. A pak už se promítalo. „Já z těch stromů nečerpám energii, jen občas obejmu ten, který se mi zdá krásný,“ říká ve volebním klipu na začátku Miloš Zeman. Nutno dodat, že v něm vypadá majestátně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…