Miloš Zeman svými výroky pobuřuje české muslimy, stěžuje si jejich předák

11.12.2015 8:01

Čeští muslimové mají strach, píší dnešní Lidové noviny. Jejich šéf Muneeb Alrawi uvedl, že je děsí především veřejné projevy nesnášenlivosti.

Miloš Zeman svými výroky pobuřuje české muslimy, stěžuje si jejich předák
Foto: ČT24
Popisek: Muneeb Hassan Alrawi

Alrawi se již 23 let snaží, aby Češi přijali muslimy, kterých v Česku žije asi 20 tisíc, mezi sebe. Nyní mu však jeho činnost velmi výrazně zkomplikovala uprchlická krize a teroristické útoky v Paříži. Lidé začali mířit proti islámu. „Islámský stát je ale antimuslimský a antiislámský,“ řekl.

Jak sám uvádí, poprvé za více než 20 let své aktivity v Ústředí muslimských obcí vidí skutečný strach. Muslimové jsou podle něj znechuceni tím, co se děje. 

Podle Alrawiho se bojí i ti muslimové, kteří konvertovali nebo si vzali české partnery. 

Alrawimu v současné době vadí nejvíce výroky vrcholných politiků, například prezidenta Miloše Zemana. Předsedu hnutí Blok proti islámu Martina Konvičku dokonce v rozhovoru s Lidovými novinami nazval fašistou. „Sám jsem se styděl, jak mohl pan prezident před něčím takovým stát. Byly tam vlajky s přeškrtnutými mešitami,“ vrací se k situaci na Albertově 17. 11. 2015.

Jak podotýká, v Česku požádalo letos o azyl 1245 osob, a to převážně nemuslimů.

Rovnice, kterou se při své činnosti Alrawi řídí, je i + i = i. „První i je úspěšná integrace. Druhé i znamená identita. A výsledkem toho je ideál,“ uvádí muž, jenž sám doporučuje muslimům, aby v Česku nevytvářeli ghetta a jejich děti aby chodily do českých škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…