Milovníci piva ve střetu s muslimy: O slavný Oktoberfest

19.09.2015 16:55

Na jihu Německa dnes odstartoval další ročník slavného Oktoberfestu, který potrvá do začátku října. Už před začátkem dalšího ročníku světoznámé oslavy piva se ale ozývaly hlasy, že se nemusí líbit komunitě muslimů, která i díky běžencům u našich západních sousedů nabývá na síle.

Milovníci piva ve střetu s muslimy: O slavný Oktoberfest
Foto: Svijany
Popisek: Pivo Svijany

„Oktoberfest, světově proslulý svátek piva v Mnichově, v sobě zahrnuje mnohé, co je více či méně v rozporu s islámem. Jsou to alkohol, vepřové maso, spoře oděné ženy, muzika, zábava, rozvernost, flirtování... A někdy ještě o něco více. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se objeví petice požadující zákaz této bavorské tradice,“ píše Týden.cz

V posledních dnech se na internetu objevily hned dvě petice, které vyzývají mnichovskou radnici, aby Oktoberfest zakázala, a údajně za nimi stojí muslimové z Nizozemí. Nelze ale ověřit, zda je to pravda. Údajní iniciátoři petice se přitom dovolávají i cítění muslimů, kteří do Německa přicházejí v těchto dnech.

K tématu se ale objevují i odlehčené komentáře. Autor glosy v Der Tagesspiegelu konstatoval, že rakousko-německá hranice byla před několika dny uzavřena proto, aby už tak dost traumatizovaní uprchlíci nemuseli sledovat podnapilé slavící Němce. Kdoví, zda by takový šok unesli.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…