Míň dětí, míň peněz, analyzuje šéf lidovců

30.03.2012 18:06

Stále více obyvatel si dle vyjádření předsedy KDU-ČSL uvědomuje přímou souvislost mezi demografií a hospodářskou situací. Pokud se prý bude rodit stále méně dětí, celá země bude více chudnout. To považuje KDU-ČSL za závažný ukazatel naší ekonomické situace.

Míň dětí, míň peněz, analyzuje šéf lidovců
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Nedostatek dětí je nejvážnějším ekonomickým problémem naší země“ konstatoval v pátek předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. „Mladé páry rozhodují o počtu svých dětí podle aktuální ekonomické situace rodiny,“ dodal.

Podle KDU-ČSL je třeba zavést větší slevy na dani, slevy na sociálním pojištění, společné zdanění rodin a hlavně pružně zřizovat dostatečný počet míst ve školkách a udržet dopravní dostupnost v regionech.

„Není pravda, že se prorodinná opatření míjejí účinkem. V praxi se lidé o počtu svých dětí rozhodují i s ohledem na rodinnou politiku státu. Stát musí umět vyjádřit zájem. Lidé, kteří chtějí mít děti a přinesou státu nové daňové poplatníky, na to čekají!“ dodal Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlikviduje Jourová svobodná média? Nedovolme jí to. Konference v Praze

20:13 Zlikviduje Jourová svobodná média? Nedovolme jí to. Konference v Praze

Europoslanci v půlce března podpořili Evropský akt o svobodě médií (EMFA) coby pravidla, která má za…