Ministerstvo vnitra dostalo další podezřelou obálku. Na místě jsou hasiči

28.11.2014 9:49

Na Ministerstvo vnitra přišla další podezřelá obálka. ČTK to řekla Petra Kučerová z tiskového odboru ministerstva. V budově ministerstva zasahují hasiči. Ministr vnitra obdržel zásilku s jedem už minulý týden, jed dorazil i na Ministerstvo financí.

Ministerstvo vnitra dostalo další podezřelou obálku. Na místě jsou hasiči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cukrárna, kterou provozuje ministerstvo vnitra

„Na místě zasahují naši chemici, jsme tam na vyžádání policie," potvrdila ČTK mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Policie poskytne informace později. Podle informace zpravodaje ČTK na místě hasiči podezřelou zásilku prozkoumali a odvezli na testy do Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany. Ten bude mít výsledky počátkem příštího týdne, řekl ČTK mluvčí ústavu Radek Pokorník.

Na ministerstvu právě zasedá krizový štáb

V budově ministerstva právě zasedá Ústřední krizový štáb, jenž se zabývá předchozími podezřelými obálkami, které přišly několika úřadům v minulém týdnu. Následné testy potvrdily jed v obálkách určených ministrům Chovancovi a Andreji Babišovi. Zásilky doručené Správě Pražského hradu a televizi Prima neobsahovaly toxické látky. Krizový štáb aktivoval ve středu premiér Bohuslav Sobotka po dohodě s ministrem Chovancem.

Jedy, které byly v zásilkách, je prý snadné vyrobit i podomácku

Některá česká média tento týden v úterý dostala e-mail od skupiny, která se k zásilkám přihlásila. Tvrdí, že Babiš měl v obálce chlorid rtuťnatý, Chovanec bromkyan. Státní ústav jaderné, chemické a biologické ochrany tuto informaci odmítl komentovat. Podle toxikologů není výroba těchto jedů složitá, podomácku je prý zvládne připravit každý zdatný chemik z látek, které jsou k dostání v drogerii.

Policisté případ vyšetřují jako trestný čin obecného ohrožení, za který hrozí až osm let vězení. Údajní pachatelé v e-mailu médiím uvedli, že zásilku s jedem poslali vedle Babiše a Chovance také policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému. Policie to nepotvrdila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…