Ministr Chovanec s manažerkou pošty jsou podle policie čistí. O úplatku nevěděli

02.09.2015 8:58

Policie ČR došla k závěru, že ministr vnitra Milan Chovanec ani manažerka pošty Barbora Snopková-Haberová nevěděli o korupční nabídce středočeského sociálního demokrata Kamila Choce. Ten měl požádat podnikatele Lukáše Čadka o tři miliony korun za vyřešení sporu s Českou poštou. Dva miliony měly přijít ČSSD, milion Chovancovi. Lidovky.cz přišly nyní s informací, že hlavním hybatelem kauzy je právě Choc.

Ministr Chovanec s manažerkou pošty jsou podle policie čistí. O úplatku nevěděli
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Podle záznamu o sdělení podezření je patrné, že Choc nabídl Čadkovi, že jako člen ČSSD bude za úplatek působit jednak přímo a jednak prostřednictvím své známé Barbory Snopkové na ministra vnitra Milana Chovance, aby tento prostřednictvím ředitele pošty Martina Elkána zajistil, že Česká pošta tvrzenou pohledávku uzná a mimosoudně zaplatí.

V současné době tak bylo zahájeno stíhání právě proti Čadkovi a Chocovi, z důvodu podezření nepřímého úplatkářství. Aby Choc získal Čadkovu důvěru, uváděl mylnou informaci, že ministr vnitra o úplatku ví. Ani Chovanec, ani Snopková-Haberová však o této nabídce nevěděli, zkonstatovala policie. Čadek však ukázal e-mailovou komunikaci manažerky pošty a středočeského politika, ve které je uvedeno, že Snopková-Haberová slibuje udělat maximum. Podle serveru Lidovky.cz není nyní jasné, jak ke svému závěru policie dospěla, odůvodnění chybí. Podle všeho je však e-mailová komunikace falešná.
 
Původní text ZDE.

Na trhliny v celé výpovědi upozornil i server iDNES.cz, který se zaměřil na Čadkovu cestu na vrchní státní zastupitelství. Čadek totiž tvrdil, že šel na vrchní zastupitelství hned, co jej Choc požádal o úplatek. Jenže se ukazuje, že mezi schůzkami s Chocem a cestou na zastupitelství bylo až šest dní. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…