Ministr Hamáček na úterní schůzku stran k Babišovu auditu nedorazí

02.12.2019 19:58

Předseda ČSSD Jan Hamáček se nezúčastní úterního ranního jednání sněmovních stran, které mají v plánu koordinovat svůj další postup k auditu Evropské komise o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO). Vyplývá to z jeho odpovědi na dotaz ČTK. Hamáček uvedl, že čeká na obsah auditní zprávy a návrh dalšího postupu od Ministerstva pro místní rozvoj (MMR).

Ministr Hamáček na úterní schůzku stran k Babišovu auditu nedorazí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

„Dokud nebudu znát obsah zprávy a návrh dalšího postupu ze strany MMR, nebudu se žádných jednání mimo vládu účastnit,“ napsal dnes Hamáček ČTK. Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) už dopoledne řekl, že očekává, že MMR o obsahu auditní zprávy informuje kabinet. Vláda dnes kvůli cestě premiéra na klimatický summit v Madridu ve svém obvyklém pondělním termínu nezasedala, sejít by se měla až za týden.

Koordinační schůzku opozičních stran svolal na úterý dnes ráno předseda Pirátů Ivan Bartoš. Podle jeho strany by měl být audit zveřejněn, projednat by ho měl kontrolní výbor Sněmovny a jako zvláštní bod by se měl objevit i na programu pléna Sněmovny. Po zveřejnění auditu volá i většina dalších stran, MMR to však s ohledem na žádost Komise o důvěrné zacházení s dokumentem odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…