Ministr Kuba: Politikům se do dlouhodobých změn nechce, nesklízí pak úspěchy

15.12.2012 9:00

Vláda podle místopředsedy strany ODS Martina Kuby úspěšně prosazuje velké reformy, zato umělecký dojem pokulhává. Navíc tvrdí, že jsou to maličkosti, které kazí dobrý dojem z reforem. Nyní chce ministr průmyslu do konce volebního období vytyčit pár priorit, jenže politikům se do dlouhodobých změn nechce, tvrdí. Nejsou totiž těmi, kteří pak sklízí úspěchy.

Ministr Kuba: Politikům se do dlouhodobých změn nechce, nesklízí pak úspěchy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr průmylu a obchodu Martin Kuba

Jednou z věcí, kterou si 1. místopředseda ODS Martin Kuba vytyčil jako svůj hlavní cíl, je zlepšení komunikace strany navenek, především prezentace priorit. Jenže podle Kuby se politikům do dlouhodobých strukturálních změn nechce, protože nejsou pak těmi, kteří sklízí úspěchy.

Žádným superministrem nebudu

Typický příkladem je podle ministra Kuby sloučení resortů průmyslu a dopravy. „Já ani kolega Stanjura nebudeme žádným superministrem. My to odpracujeme a pak to převezme někdo jiný,“ upřesnil v rozhovoru pro MF Dnes Kuba.

O politicích obecně se Kuba rozpovídal. Podle něj popularita politiků tradičně souvisí s tím, že nic moc nedělají a do ničeho nezasahují. Pokud ale začne někdo něco dělat a rušit, tak se proti němu začnou stavět úředníci i média. „V médiích už nevypadáte tak populárně. Takže politikům se do toho nechce,“ vysvětlil Kuba.

Pokud chce ODS získat zpátky důvěru voličů, měla by hlavně začít plnit slibované kroky, v tom má ministr průmysl jasno. Je třeba méně administrativní zátěže a byrokracie, tvrdí. „Pokud to neuděláme v těchto dvou letech, tak už o tom v příštím programu nesmíme mluvit,“ dodal pro deník.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …